TERMÉKEK

Áthidaló helyére építhető PERFEKT ST 200 RG típusú redőnytokokFelhasználás

Csak olyan épületnél célszerű beépíteni, ahol a falazat elkészülése után történik monolit födém, vagy koszorú betonozása. A falazás során a redőnytoknak oldalanként 12-12 cm felfekvést kell kialakítani, majd egyenletes habarcságyba kell azt helyezni.
A redőnytok fölött 20-22 cm vastag betonréteg hozható létre. A redőnytok nem teherviselő szerkezet, bent maradó zsaluzat, ezért a födém betonozása során alá kell támasztani a tokot. A redőnytok megfelelő rögzítését a felfekvéseknél a habarcságy, a tok tetejébe kialakított nútokban pedig a befolyó beton biztosítja.
Figyelem! Pillérvázas szerkezetű épületekhez ( betonból készül el az épület szerkezete, majd a későbbiek során történik a szintek közti falazás ) nem ez a típus ajánlott, azokra az épületekre fejlesztették ki a Német mérnökök a nyílászáróra építhető kivitelt (PERFEKT AE 200 RG). Nem az épület szerkezetének megfelelő redőnyrendszer választása jelentős többletmunkát, és elégtelen beépítési stabilitást eredményezhet. 

Redőnytokok három vastagsági méretben állnak rendelkezésre a falazatoknak megfelelően : 24-30-36 cm kialakítással. Magasságukat tekintve 25 illetve 29 cm magasak lehetnek. A tokok kiváló minőségű, nagyon jó hő és hangszigetelő anyagból készülnek, így hő hídmentes csomópont jön létre az épület szerkezetében, megfelelve az EnEv szigorú előírásainak.

Rendszer előnyei

 • A redőnytok beépítésével szükségtelenné válik az áthidaló elemek alkalmazása a nyílászárók fölött. Ennek következtében a nagyon költséghatékony a tokrendszer alkalmazása.
 • A kiváló hő és hangszigetelő tulajdonságok, a maximális energia megtakarítás, akár passzív házba is beépíthető.
 • nyílászárók oldalain nem kell toktoldókat alkalmazni
 • A PERFEKT AE 200 RG tokrendszer 80 mm-es külső szerelőnyílással rendelkezik, ennek köszönhetően a redőnytok belső oldalai mind függőlegesen, mind vízszintesen elvakolhatóak, így a tok a szobában teljesen észrevétlenné válik.
 • A nyílászáró a külső falsíkhoz közel kerül beépítésre (redőnytok pontosan megadja a pozícióját), ezáltal belső párkány mélységi mérete lesz nagyobb, jelentősen növelve a szoba térérzetét.

További előnyök az RG, külső szerelőnyílású kialakításnak köszönhetően:

 • statikailag megfelelően lehet rögzíteni a nyílászárókat a beépített redőnytokhoz
 • nincs hibalehetőség a nyílászárók beépítése során, mivel a tok alsó profilja tökéletes pozíciót ad a beépítés során
 • szerelőnyílás a külső oldalon 80mm, szerelőfedél még akkor is felszerelhető, ha nem kerül szerkezet a redőnytokba. Ha üres tokok kerülnek beépítésre, a minimális külső nyílásnak köszönhetően a szerelőfedél felszerelése ráér a készre szerelésnél. Az épület homlokzatán nem okoznak esztétikai problémát a nyílások.
 • toló-bukó szerkezetű nyílászárók ideális elhelyezése
 • Gurtnis működtetés esetén a gurtni a tok homlokprofilján kerül bevezetésre, így nem kell megfúrni a nyílászárót.
 • Szigetelt tokvégek az aktuális EnEv alapján.
 • Legkisebb légáteresztő konstrukció
 • Minden nyílászáró típus aláépíthető, készüljön az műanyagból, fából, vagy alumíniumból.
 • Akár utólag is, több típusú szúnyogháló rendszer beszerelhető
 • Nagyon egyszerűen szerelhető, akár a sokadik emeleten is.
 • Szerelőfedelét akkor is fel lehet szerelni, ha lefutó nélkül rendelik, vagyis üres tok kerül beépítésre.

Hőhídmentes kialakítás
Megfelel a DIN 4108-2 irányelveinek.
Az 2002-es EnEV-ben a hőhidak optimalizálása fontos szempont.
A tervezők leggyakrabban választott módszere, a hőhidakon keresztül vesztett energia meghatározására, a következő képlet:
ΔUWB= 0,05 W/(m2K)..

Szerkezeti felépítés
PERFEKT ST 200 RG típusú áthidaló helyére épített redőnyrendszer, egy költségkímélő, könnyen szerelhető, magas műszaki tartalmú, univerzális rendszer. Redőnytok minden építési feladathoz. A toktest Styropor anyagból, a tokvég Polypropylén anyagból készül. Ez a termék a jó stabilitás és az alacsony ár mellett kiváló hőszigetelést biztosít, bármilyen falvastagságnál, falszerkezetnél. 

A kétrészes alumínium, és műanyag lefutósín rendszer, lehetővé teszi a külső felületen történő egyszerű szerelést. Az alumínium lefutók bármely RAL színben, és fóliázott kivitelben is rendelhetőek. Nem kell kompromisszumokat kötni az épület külső színvilágának megteremtésekor. 

Az adaptersínt becsavarozzák, majd elvakolják. A sín másik része lepattintható, a későbbi szerelések érdekében. 

A lefutók kialakításának köszönhetően akár egy mobil szúnyoghálót, akár egy pliszé szúnyoghálót is, egyszerűen be lehet szerelni a lefutók és a nyílászárók közé. 

Biztosító perem
A PERFEKT redőnytokok belső kialakítása megakadályozza, hogy a teljesen leengedett redőnypalástot kívülről fel lehessen tolni. Ezáltal véd a nemkívánatos betolakodók ellen.

Működtetések
A redőnyrendszerhez választható kezelések, és kiegészítők. 
Gurtnis működtetés

Kefés gurtni kivezető, és takarófedél
Gurtni kivezető áthidaló helyére épített tokhoz: 24 mm –es maxi gurtnihoz, speciális kialakítással. Fokozottan hőszigetelt (dupla kefetömítéssel ellátott), adapterekkel a tok belső szigetelésének vastagságára bővíthető, hengeres kivitel. Belső része, esztétikus műanyag takarófedéllel burkolható.
Gurtni begyűjtő automata
Falazatba épített automata tartó: A redőnytok oldalanként 12-12 cm-rel túlnyúlik a nyílászáró fölött, ezért a gurtni begyűjtő automata a falazatba van beépítve. Tökéletes megoldást kínál a falazás közben beépíthető automata tartó, melynek magassága megegyezik a tégla magassági méretével, így egyszerűen a falazás során beépíthető. Nincs szükség utólagos falvésésre.
Két típusa létezik: STANDARD, VARIO A STANDARD kivitel fix pozíciót ad a begyűjtő automatának. A VARIO kivitel pedig oldalirányú állítási lehetőséget tesz lehetővé. 

Kurblis működtetés
A redőny működtetése hajtókarral történik. 

Motoros működtetés
A redőnyrendszerek kezelésének maximális kényelmét a motorizálás biztosítja. Nem csak kényelmes, de biztonságtechnikai előnyei is vannak motoros működtetés választásának. Energia megtakarítás szempontjából az árnyékolók napszakonkénti optimális mozgatását a Német gyártmányú BECKERmotorok, és vezérlések biztosítják. A redőnytokokba elektromos végállású, vagy rádióvezérelt motorok használata javasolt.
Motoros működtetés = maximális kényelem elérhető áron
Lehetőség van a számítógép-vezérelt SMI rendszerű motorok és vezérlések alkalmazására is, melyek a jövő technológiáját képviselik, szerves részei az egyre jobban terjedő épületautomatizálásnak. 

Kiegészítők:

 • Hőszigetelt elektromos kötődoboz
  Célszerű minden redőnytokba beépíteni, hiszen a villanyszerelési munkákat, az elektromos hálózatot, általában a nyílászárók beépítése után készítik el. Minimális költséggel (kábel csatlakozása a kötődobozba) lehetőséget teremtünk arra, hogy a későbbiekben átalakítások nélkül motorizáljuk redőnyeinket.

 • Fésűs csapágytartó
  A redőnytokokba a csapágytartókat akkor is beépítjük, ha azok üresen kerülnek megrendelésre, és csak a későbbiekben történik a redőnypalástok beszerelése. Tökéletes megoldás a fésűs csapágytartó, mely alkalmazásával a redőnytokba épített tengely könnyedén vízszintbe állítható.

 

Válassza ingyenes helyszíni felmérésünket, vagy kérjen árajánlatot a linkre kattintva.