TERMÉKEK

Schlotterer Zsaluzia

Fény és árnyék szabályozva! A zsaluzia méltán válik egyre elterjedtebb árnyékolástechnikai eszközzé. Első pillantásra ugyan egy ablakkülsőre helyezett masszív, fém reluxát látunk benne, mely azonban nem csak árnyékol, hanem egyben védi is az ablakot és ezen funkcióján túl önálló stíluselemként modernebbé varázsolja az épületet, öltözteti a házat.

A zsaluzia modern árnyékoló eszköz, mely a külső hőmérséklet szerint szabályozza a fényt életterünkben: alacsony hőmérséklet esetén hasznosítja a napenergiát és ennek révén fűtési költséget csökkent, míg magas külső hőmérsékletnél véd a túlmelegedéstől, amivel pedig csökkenti a hűtési költségeket. A mozgatható árnyékolás további számos előnyt biztosít:

 • elősegíti a belső terek természetes napfénnyel való ellátását és így a mesterséges világítás költségeinek csökkentését,
 • lehetőséget ad a vakító hatások kiküszöbölésére, valamint
 • véd a közvetlen napfény okozta károsodásoktól, melyek bútorainkat, burkolatainkat érik.

Hőszigetelő képessége mellett jó hangszigetelő tulajdonságokkal is bír. Működtetése pedig igen egyszerű: mozgatása történhet kézi erővel és motorizáltan kényelmesen távirányítással. Zsaluzia minden ablakra utólag is felszerelhető. Zsaluziát eddig jobbára közintézmények ablakain láthattunk, de a modern építészeti formákhoz jól illeszkedő, vonzó megjelenésüknek köszönhetően mára lakások, családi házak, nyaralók esetében is szép számmal láthatóak.

Gyártópartnerünk a zsaluziák terén a Schlotterer vállalat, mely a zsaluziagyártás nemzetközileg is elismert gyártója. Termékei hosszú élettartammal szolgálják ki a felhasználói igényeket az alkalmazott pontos gyártási -és felületvédelmi eljárásnak és a jó minőségű felhasznált anyagoknak köszönhetően. A Predex a Schlotterer zsaluziák forgalmazója, beépítője és karbantartója.Miért is érdemes zsaluziával felszerelnünk ablakainkat? Nézzük a szempontokat:


Hangszigetelés, hanggátlás -
Szeretné, ha lakása a nyugalom szigete lenne?

Jelentős az utcazaj, aminek monotonságát sokszor csak akkor vesszük észre, ha megszűnik egy kis időre. Csökkentse vagy szüntesse meg amennyire lehet! A zsaluzia ehhez hozzájárul. A hang nem a falon, hanem a nyílászárókon jut be a lakásba. Jó hangszigetelésű ajtóval, ablakkal kint reked a zaj, amit tovább képes fokozni a zsaluzia. A zsaluzia plusz egy hangszigetelő rétegként működve lapul rá az ablakra, így fokozza annak hangszigetelő-képességét. A lamellákat lecsukhatjuk, így az teljesen zárttá válik, amivel még hatásosabban zárja ki a nem kívánt hangokat.


Hőszigetelés, energiamegtakarítás
- Csökkentse energiaszámlájának összegét!  .

A zsaluziával szabályozzuk a beáramló fénymennyiséget, így tovább fokozható az ablakok hőszigetelő hatása, mely csökkenti a fűtési –és hűtési költségeket.


Fényszabályozás –
kiemelve a fény hasznos tulajdonságait!

A lamellák egy lamellabeállításon belül eltérő dőlésszögben állnak a zsaluzia tetején, közepén és alján. A felső részben a lamellák laposabban állnak a könnyű kilátás érdekében, míg középen és főként lent a lamellák dőlésszöge meredekebb, hogy a fény ne vakítson és se a szőnyeget, se a padlót, se pedig a bútorokat ne érje közvetlenül, így azok sokáig szépek maradnak. A lamellák természetesen egyéni igények szerint állíthatóak.


Betörésvédelem
- Fontos Önnek a biztonság?

A zsaluzia plusz egy védelmi szintet is jelent, mivel egy masszív alumíniumszerkezet. Értékeink védelemre szorulnak és védelmet csak nyílászáróink tudnak adni az illetéktelen behatolókkal szemben.

A zsaluzia plusz egy védelmi szintet is jelent, mivel egy masszív alumíniumszerkezet. Értékeink védelemre szorulnak és védelmet csak nyílászáróink tudnak adni az illetéktelen behatolókkal szemben.


Színek
- hogy zsaluziája valóban az Ön ízlését és exteriőrjének stílusát tükrözze.

Szinte bármilyen színben elképzelheti a zsaluziáját, mert a gyártás során az egyedi színigények szinte teljes mértékben kielégíthetők (lamellák, vezetősínek, zárósínek, takarólemezek a RAL színskála színeiben). A beégetett, porszórt lakkrétegnek köszönhetően nem kopnak meg a színek.


Termékbiztonság
– Tartósság, minőség, környezetvédelem

A zsaluziák szélsőséges időjárási viszonyok mellett is kiválóan megállják a helyüket. Az egyenletesen jó teljesítményt az ISO 9001 minősítés biztosítja és a termékek rendelkeznek az ÉMI és CE minősítéseivel . Az időtállóság érdekében a zsaluziák pontos gyártási -és felületvédelmi eljárással és jó minőségű felhasznált anyagokkal készülnek. Magas felületi keménység, magas színtartósság, hosszan tartó korrozióvédelem, magas szélállóság.


Ár
– Kedvező árfekvésben

Termékválasztékunk kialakításakor a kedvező árfekvés elérése volt a cél a termék tudása, jellemzői szerint mérve. Mindannyian tudjuk alacsony árú termék jó minőséget nem nyújthat. Termékpalettánk összeállításánál célul tűztük ki, hogy olyan terméktípusokból álljon, amiben az alacsony költségvetésű felújítástól a luxusberuházásig minden igényt ki tudjunk elégíteni, mindenki meg tudja találni a számára optimális zsaluziatípust. Szerintünk és ügyfeleink visszajelzései alapján ezt a célt folyamatosan sikerül teljesítenünk, mert mára több mint 5.000 ügyfél döntött mellettünk és lett elégedett felhasználója termékeink valamelyik típusának.

Előnyei:
 • esztétikus megjelenés
 • szabályozható fényerősség
 • jó hangszigetelő képesség
 • jó hőszigetelő képesség
 • egyszerű működtetés
 • hosszú élettartam
 • sokoldalúan alkalmazható
 • gazdag színválaszték
 • lamella típusok széles választéka
 • egyaránt alkalmas ipari és magán célú felhasználásra
 • egyedi igények kielégítése


Schlotterer Zsaluzia típusok

 • RAFF S letölthető prospektus

  RAFF S blende -
  Raffstore látszó takarólemezzel
  Portszórt alumíniumlemezből készült takarólemezzel rendelkezik.

  RAFF S putz -
  Vakolható takarólemezzel
  Alumínium takarólemezét a homlokzattal elvakolják a beépítéskor, így az rejtve marad.

  RAFF S schacht -
  Meglévő falazati üregekbe v. áthidaló dobozokba való beépítésre
  Takarólemez nélküli megoldás, mely meglévő falazati üregekbe illetve áthidaló dobozokba helyezhető el.
 • VORO RAFF letölthető prospektus

 • RESA RAFF letölthető prospekus

Schlotterer zsaluzia lamella típusok:

 • RetroLux 80 S
  Különlegessége, hogy irányítja a beeső napfényt és az árnyékot, így energiát takarít meg, igény esetén hűti a helyiséget, optimalizálja az átláthatóságot és javítja a belső terek megvilágítottságát. Intelligens árnyékolólamella, amely két egymással összefüggő, de ellentétes funkciót betöltő lamellarészegységből áll. A lamella külső, rövidebb részegysége visszaveri a közvetlen napsugarakat a kültérbe, míg a belső , hosszabb részegység a belsőtér mennyezetére irányítja a beeső fényt. Röviden megfogalmazva: a hőség kint marad, a természetes fény bejut. A 80 mm széles lamelláknak az asszimmetrikus profilozása és a peremezett szélek miatt magas a szélállósága. Kiváló fényvisszaverő-képességű, hogy minél jobban érvényesülhessen a fényirányító hatás.
 • 80 R
  80 mm széles lamellák konvex formával és peremezett szélekkel, melyek nagyon jó belátáselleni védelmet biztosítanak.
 • 92 V
  A 92 mm széles lamellák tökéletes egymáshoz záródásával és optimális lamella-geometriájával zárt állapotban különösen alkalmas a helyiségek elsötétítésére. A lamellába görgőzött gumiajak által a lamellák közötti rés bezáródik és ezáltal hatékony zajszigetelés is megvalósul. A lamellák szoros egymáshoz záródása révén csökken az ablak és a lamellázat közötti levegőcirkuláció és így növekszik a szigetelés mértéke.
RETRO lux 80D

A lamellák asszimetrikus profilozása és a peremezett szélek miatt magas szélállóság.
A lamellák felső oldalát úgy alakítottuk ki, hogy minél jobban érvényesülhessen a fényirányító hatás, ezért kiváló visszaverő képességű, a rövidhullámú fénysugarakat visszaverő színben, azaz a RAL 9006 színhez hasonló fehér alumínium színben készülnek. A lamellák fonákja világosszürke matt színű az optimális látvány érdekében.80R

A 80 mm széles széleken peremezett, konvex formájú 80R lamella a külső lamellák klasszikus, erős lamella típusa, mely nagyon jó belátás elleni védelmet biztosít.
92V

A 92V lamella tökéletes egymáshoz záródásával és optimális lamella geometriájával zárt állapotban különösen alkalmas a helyiségek elsötétítésére.
A lamellába görgőzött gumiaik által a lamellák közötti rés bezáródik, és ezáltal zajszigetelés is megvalósul. A lamellák szoros egymáshoz záródása révén csökken az ablak és a lamellázat közötti levegő cirkuláció és így növekszik a szigetelés mértéke.

Lamella standard színek:

 • RAL 9016
 • RAL 7047
 • RAL 1015
 • NCS S2010-Y30R
 • RAL 6005
 • RAL 3004
 • RAL 9006
 • RAL 9007
 • RAL 7016

 RAFF S toktípus:


RAFF S Blende                                RAFF S Putz                               RAFF S Schacht

Működtetés, vezérlés

A zsaluzialamellák fel-le mozgatása történhet mechanikusan kézi úton (kurblizással) vagy elektronikusan távirányítással. Ezen működtetési módok a következők:

 • Kézi karos működtetés
 • Motoros működtetés fali kapcsolóval
 • Motorvezérlés távirányítóval

A kézi mozgatás könnyen végezhető a mozgatókar segítségével, de a könnyebbség fokozható, ha a lamellákat motor mozgatja. Ez a működtetésbeli különbség akkor domborodik ki erősen, ha több zsaluzia mozgatásáról van szó. Az elektromos irányítással ugyanis kívánság szerint állíthatunk egy-egy zsaluziát, de akár többet is egyszerre, sőt programozhatjuk is az automatikát szokásaink, az időjárás, a pontos idő alapján vagy ahogy csak akarjuk – rajtunk áll, ha van ilyen készülékünk.

Az alkalmazott zsaluziamozgató motorok mechanikus végálláskapcsolóval, szabadon állítható végállásokkal és vészkikapcsolóval rendelkeznek a biztonságos működtetés érdekében. Masszív felépítésük révén hosszútávon garantálják a megbízható működtetést és használatot. Nyomaték alapján 6, 9 és 20 Nm-es változatokban választhatóak, mellyel a maximális mozgatható felület 25 m².

Gyártási idő:4-5 hét