TERMÉKEK

Üveg típusok műanyag nyílászárókhoz

 

 

 

Hőszigetelő üvegezés

Hiába van jól szigetelt házunk, körbefűtött lakásunk, ha az ablakok rossz minőségűek, ablaküvegünk nagy hőveszteségű és ott kimegy a meleg. Válasszunk hőszigetelő üvegű nyílászárókat, ezzel jelentősen csökkenthetjük fűtésszámlánkat.

A nyílászárók hőveszteségi értéke az „u” érték. Ez azt jelenti, hogy ha „u” értéke 1,0 W/m²K, akkor jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező üveget választottunk, hiszen a hőveszteség mértéke 10 Kelvin fok benti – kinti hőmérséklet különbség esetén sem haladja meg az 1,0 Wattot négyzetméterenként.

 

Szigetelő üvegeknek a kettő vagy több üvegrétegből álló szerkezeteket nevezzük, az egyes üvegrétegek között távtartóval és páramentességet biztosító peremzárással, a légrésben levegővel vagy egyéb gáztöltéssel.

 Kétrétegű üvegezés

Két üvegrétegből álló szerkezet. Tovább fejleszthető Low-e bevonattal ( low emissiwity, jelentése alacsony sugárzási érték), mely egy alacsony emissziójú lágyfém bovonat. Ezen lágyfémbevonat segítségével a kétrétetű üvegezés hőátbocsátási értéke felére csökkenthető. Jelentősen javítható a nyílászáró hőszigetelő képessége, ha  kétrétegű üvegezés esetén az üvegek közti teret argongázzal töltik fel.

 


Háromrétegű üvegezés

 

Három üvegrétegből álló szerkezet. Legjobb hőtechnikai értékét úgy éri el, hogy az üvegszerkezet elsõ és a harmadik üvegtábláját lágyfémbevonatos réteggel látják el és - igény szerint - kripton illetve argongázzal töltik fel.

 


Biztonsági üvegezés

 

Biztonsági üvegnek nevezzük a VSG (ragasztott) üveget ill. az ESG (edzett) üveget, illetve azok kombinációit. A ragasztott biztonsági üveg törés esetén nem hullik szét, az edzett üveg pedig apró, tompa szilánkokra törik, így nem okozhat komoly sérülést. A gyakorlatban biztonsági üveget kell alkalmazni minden olyan helyen, ahol balesetvédelmi okok indokolják (pl. üvegezett ajtók, padlócsatlakozásig való üvegezés, mellvédmagasság alatti üvegek, fej feletti üvegezés).

VSG üvegek előállítása kétféle módon történik:

PVB fóliával egy vagy több rétegben összeragasztják az üveglapokat. A fólia szervesen beépül az üveglapok felületébe a hő és nyomás együttes alkalmazásával.

Egy vagy több komponensű műgyantákkal ragasztják össze az üveglapokat.

 


Katedrál üveg

 

Különböző választható mintázatokkal ellátott fényáteresztő, de elmosott vagy tompított képet mutató üveg, melyet olyan helységek nyílászáróiba ajánlunk, ahol fontos, hogy kívülről ne lássanak be (pl. fürdőszoba).

csincsilla    
fehér delta 
matt deltafehér aero 
fehér gríz   
fehér kremi    
fehér krepifehér kura    
fehér óceán
fehér squarefehér fatörzsfehér felhőHőszigetelő és naphővédő bevonatos üvegezés: ClimaGuard® Solar


Komfort és Energiamegtakarítás télen-nyáron

• Optimális naphővédelem
• Magas fokú hőszigetelő-képesség
• Klímakomfort egész évben
• Semleges színhatás

Az épületek energiafelhasználásának csökkentése korunk építészetének elengedhetetlen alapkövetelménye. A téli fűtési költségek mérséklése még nem minden, az energiamegtakarítás nyáron is fontos, hiszen ilyenkor a légkondícionáló berendezések energiafogyasztására kell ügyelnünk. Más építőanyagokkal szemben a ClimaGuard® Solar-bevonatos hőszigetelő üvegek ennek a kihívásnak úgy tudnak megfelelni, hogy a kimagasló hőszigetelés mellett naphővédelmet és nagyfokú átláthatóságot is biztosítanak. Ezáltal lehetőség nyílik nagyobb üvegfelületek alkalmazására, mely több természetes fényt eredményez a lakótérben.


A ClimaGuard® Solar a lehető legjobb választás, ha fontos számunkra a fokozott hőszigetelés, a hatékony energiagazdálkodás, a magas fényáteresztés és a beltéri klímakomfort.


Forrás: http://hevestherm.hu/hu/uvegezes.html

 

Válassza ingyenes helyszíni felmérésünket, vagy kérjen árajánlatot a linkre kattintva.