+3613651056 info@predex.hu

Az árnyékolástechnika legsokoldalúbb képviselői: a zsaluziák 

Lassan túl vagyunk a nyári hónapokon, ez azonban nem jelenti azt, hogy véget érne a jó idő. A Nap sugarai még ősszel is sokáig melegen sütnek és ragyogják be az otthonokat, néha a kelleténél jobban is. Ha ki szeretnéd használni a Nap fényét, anélkül, hogy túlságosan felforrósítaná az otthonod vagy elvakítana, akkor ez a cikk Neked szó!

A napfény oda is elér, ahová nem szeretnéd

A napfény átjárja a házat, kellemes meleget varázsol a lakásba és beragyogja az egész teret. Idillien hangzik, szinte hajlamosak vagyunk megfeledkezni az ezzel járó bosszúságokról. Pedig van belőlük bőven!

A nyári sugarak pillanatok alatt átmelegítik az otthonod, könnyen izzasztóvá válik a hőség. A Nap a szemedbe süt mikor leülnél egy kicsit olvasni vagy pihenni. Felnyitod a laptopot vagy bekapcsolod a tévét, de a képernyőre is úgy esik a fény, hogy gyakorlatilag nem látni rajta semmit. És akkor a kíváncsi szomszédról még nem is beszéltünk, aki a szellőztetés céljából kinyitott ablakon át leskelődik, hogy vajon te hogyan védekezel a vakító sugarak és a forróság ellen…

Mi lenne, ha a kíváncsiskodó tekintetek elakadnának valamiben? Ha mások csak annyit láthatnának, amennyit te engedsz nekik, így csökkentve a betörés kockázatát? Ha a Nap meleg sugarai csak ott sütnének be otthonodba, ahol Te szeretnéd?

ERHARDT T100/T150 teraszfedés
ERHARDT T100/T150 teraszfedés

A zsaluzia 

  Az árnyékolástechnikai rendszerek egyik legsokoldalúbb képviselői a zsaluziák. Egyszerre képesek a fényt megszűrni és irányítani, miközben takarnak a nemkívánatos pillantásokól is. Úgy és oda lehet velük árnyékot vetni, ahogy és ahova csak szeretnéd! 

  A zsaluziát sokan csupán egy ablakra kívülről felhelyezett erős, fém reluxának gondolják, ennél azonban jóval többről van szó. Tulajdonképpen önmagában dekorelemként is megállná a helyét, hiszen stílusosan modernné varázsol bármilyen épületet, de még ennél is sokkal többet jelent, ha zsaluziát használsz. Képes megvédeni az ablakokat a környezeti hatásoktól: legyen az jégeső vagy az állandóan mázgás foltot hagyó bogarak, és a külső elhelyezésnek köszönhetően az ablaküveget is védi a felmelegedéstől. És természetesen árnyékol, fokozatmentesen állítható lamelláinak köszönhetően mindig éppen úgy, ahogyan Te szeretnéd!

  Vannak, akik attól félnek, hogy nem lehetséges ízlésesen megoldani a zsaluzia felhelyezését, mert a tartóelemek és a vezetősínek nem mutatnak jól, vagy esetleg a szúnyogháló miatt nem tartják jó ötletnek zsaluzia felhelyezését. Ha Te is ettől félsz, van egy jó hírünk számodra! Négy különböző technikával is kiküszöbölhetők ezek a problémák, és eloszlathatók az ezzel kapcsolatos félelmek:

  • A vezetősín bevakolható, így gyakorlatilag láthatatlanul a homlokzatba illeszthető.
  • Az üvegsarkos szerkezteknél egy ellenálló és karcsú vezetősín biztosítja a kifogástalan kivitelezést.
  • Ha a vezetősín vakolásának ötletét elveted, akkor egy elegáns, keskeny távtartóval is kialakítható a zsaluzia síne.
  • A tolható szúnyogháló pedig ikervezetősínt használva könnyedén eltolhatóvá válik anélkül, hogy bármivel összeakadna.
  Markilux Pergola

  Schlotterer zsaluzia

  A Schlotterer zsaluziák kiválóan szolgálják otthona árnyékolását és hűsítését, miközben a megfelelő fényviszonyokat is biztosítják, hiszen nem zárják el teljesen a napfényt a belső terektől.

  A Schlotterer 80R zsaluzia a klasszikus kialakítás kedvelőinek lett kitalálva. Domború lamellái rendkívül stabillá teszik.

  A Schlotterer 92Z zsaluzia lamelláinak formája úgy lett kialakítva, hogy ellenálló legyen a széllel szemben, és a sötétítést is lehetővé tegye. Szabadon állíthatod az aktuális helyzetnek megfelelően, de nincs akadály az előtt sem, ha teljesen szeretnéd elsötétíteni a lakást.

  A Schlotterer RETROLux 80D zsaluzia lamelláinak egyedi alakja éppen úgy képes  egyszerre útját állni a fénynek és vezetni is azt, hogy a napfény a szoba legbelső sarkába is eljusson, mégse legyen vakító.

  Természetes, hogy a ház stílusához legjobban illeszkedő, megfelelő árnyékolást biztosító technikát keresed. Látogass el bemutatótermünkbe (1086 Budapest, Fiumei út 14.) vagy kérj ide kattintva helyszíni felmérést, hogy biztosan minden az elképzeléseid szerint alakulhasson!

  Néhány Predex Referencia

  Tetőterasz – Budapest XIV.

  Tetőterasz – Budapest XIV.

  Referenciáink: NapellenzőkTetőterasz – Budapest XIV. Egy tetőterasz tökéletes kiegészítője a Markilux 970-es napellenző. Felső kategóriás napellenző, melynek egyedi megjelenését 3 stílusvilág biztosítja. Rendelhető kézi hajtással vagy motoros működtetéssel. Ez a...

  Penthouse – Budapest XIV.

  Penthouse – Budapest XIV.

  Referenciáink: TeraszárnyékolókPenthouse – Budapest XIV. Penthouse lakás tetőteraszára építettünk be egy Renson Camargue terasz árnyékolót. 2,5x3 méter árnyékolás alatt élvezheti tulajdonosa Budapest csodálatos panorámáját. Oldalt Fixscreen árnyékolóval egészítettük...

  Családi ház – Budapest IV.

  Családi ház – Budapest IV.

  Referenciáink: teraszárnyékolókCsaládi ház - Budapest IV. Élvezze a madárcsicsergős, napos reggeleket családjával a ház teraszán. Ha pedig árnyékra lesz szüksége a Renson Camargue teraszárnyékoló segítségével bármikor árnyékot varázsolhat a teraszára. Dolgozzon...

  Tetőterasz – Budapest II.

  Tetőterasz – Budapest II.

  Referenciáink: teraszárnyékolók Tetőterasz - Budapest II. Egy csodálatos lakás tetőteraszát árénykoltuk a Renson Camargue teraszárnyékolóval. Kivitelezés időpontja: 2020 március Helyszín: Budapest II. kerület Kategória: Teraszárnyékolók Árajánlatkérés Kérjen...

  Tetőterasz – Budapest II.

  Tetőterasz – Budapest II.

  Referenciáink: Teraszárnyékolók Családi ház - Budapest Budapesten egy második kerületi lakás tetőteraszán Renson Camargue három mezős szerkezettel építettünk terasz árnyékolót. A terasz árnyékoló prémium hősugárzóval biztosít jó időt az árnyékoló alatt a hideg...

  Családi ház – Budapest XIV.

  Családi ház – Budapest XIV.

  Referenciáink: NyílászárókCsaládi ház - Budapest A szokás szerinti kiváló minőségben 2020-ban egy családi ház nyílászáróit és árnyékolását készítettük el. Prémium minőségű Hevestherm Deluxe-A85 műanyag ablakot építettünk be antracit színben. A letisztult formák, és a...