+3613651056 info@predex.hu

Külső ablakárnyékolóval könnyen és praktikusan megoldható, hogy a belső terekbe csak annyi fény jusson be, amennyi a kellemes hangulathoz szükséges. Ebben a bejegyzésben megnézzük, miért érdemes egyáltalán külső ablakárnyékolás mellett dönteni, és bemutatjuk a Markilux és a Fixscreen külső árnyékolókat, hogy könnyebb legyen a választás is! 

Külső árnyékolás

A külső ablakárnyékolás már ősidők óta velünk élő árnyékolástechnikai módszer. (Ez persze nem jelenti azt, hogy mindig is olyan stílusos volt, mint amilyen ma. De erről még kicsit később!)

Ami miatt már régóta velünk él a külső árnyékolás, az nem más, mint az őket jellemző vitathatatlan előnyök. Melyek ezek?

Az egyik maga a hatékonyság. Mivel a külső ablakárnyékolók megakadályozzák, hogy a napfény egyáltalán bejusson a helyiségbe, így a belső tér hőmérséklete minden szegletben alacsony marad. Így nyári kánikulában is kellemes hőmérsékleten tartható a lakás, és ha mégis be kell kapcsolni a klímát, kevesebb energiából is megoldható a hűtés – ez pedig jelentős megtakarítást is jelent.

Egy másik, nem elhanyagolható előnye a külső ablakárnyékolóknak a könnyű kezelhetőség. Ez nem csak abban áll, hogy a sokszor motoros vagy távirányítós vezérlésnek köszönhetően akár távolról is irányíthatóak – ki kell emelni azt a praktikusságot is, hogy a kívánt pozíció tetszőleges állítható. Így a Nap aktuális állása szerint mindig célszerűen beállítható, hogy mennyi fény jusson be a lakásba.

Azt is fontos megemlíteni, hogy a külső árnyékolók sokkal jobban meg tudják óvni a beltéri bútorokat, kárpitokat. Mivel képesek teljes mértékben árnyékolni (kis résen sem beengedve a Nap UV-sugarait), így a Nap nem fogja kifakítani a bútorok színét, így azok megőrzik eredeti állapotukat.

Markilux külső ablakárnyékolók

És ha már a stílusosságot említettük: egy elegáns homlokzat pontosan egy kifinomult ablakárnyékolóval kezdődik. Lakóépületek és irodák külsejét is elképesztően feldobja bármelyik Markilux külső árnyékoló!

A Markilux külső árnyékolók szögletes és kerek tokkal is kérhetőek, így semmi sem állhat az útjába annak, hogy tökéletesen passzoljanak az épület karakteréhez. 

Akármilyen hangulatot is szeretnél az otthonodnak, ha jól választasz a Markilux külső árnyékolók közül, az garantáltan azt a hangulatot fogja sugározni.

Külső ablakárnyékolás Fixscreen árnyékolóval

A Fixscreen árnyékolók segítségével akár 22 négyzetméter nagyságú, egybefüggő felületet is árnyékolhatsz, megosztás nélkül. Ha nagy üvegfelületről van szó, mindenképp érdemes megfontolni, hogy Fixscreen árnyékolót válassz, mert a nagy méret ellenére a helyigénye is kicsi!

Érdemes kiemelni, hogy az extrém módon szélálló szerkezetnek köszönhetően hiába a nagy felület, még akár 80-120 km/h-s szélben is a helyén fog maradni. Sőt, betölti a szúnyogháló szerepét is.

A Fixscreen árnyékolók klasszikus és modern épületekhez egyaránt remekül illenek: kellemes, barátságos hangulatú környezetet teremtenek.

A Fixscreen árnyékolókhoz különböző szövetek választhatók. Így te dönthetsz, hogy milyen árnyékolás védi majd a beltereket, annak függvényében, hogy melyik textilcsaládot választod.

Az alap kivitelt a Soltis textilcsalád jelenti, amely rugalmas, tűzálló szövetből készül, és UV-álló PVC-réteggel van bevonva a hosszabb élettartam érdekében.

De választhatod az üvegszál alapanyagú sergé szövetet is, amely szintén egy PVC-bevonatú textil. Az üvegszálnak köszönhetően nem indul bomlásnak, erős és strapabíró.

Ha szeretnéd élőben is megnézni a külső ablakárnyékolók választékát, látogass el bemutatótermünkbe, ahol szakértő kollégáink várnak! Ide kattintva pedig akár már most ajánlatot kérhetsz, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.