+3613651056 info@predex.hu

3+1 Tipp a bejárati ajtó kiválasztásához

A bejárati ajtó kiválasztásához figyelni kell annak minden funkciójára. Mi most adunk néhány tippet, mellyel könnyen meg fogod találni otthonod tökéletes ajtaját.

Harmonizáljon a ház stílusával

A bejárati ajtó kiválasztása során nagyon fontos annak minden funkciója. Belsőépítészet és design, hőszigetelés és hangszigetelés, valamint legyen betörésbiztos is. Mind a négy funkciónak egyszerre kell megvalósulnia.

Ehhez jó minőségű ajtót kell választani. Mi például bátran ajánljuk a Rurik által gyártott ajtókat, melyekre itt lehet ajánlatot kérni. Mi azért szeretjük a gyártó termékeit, mert minden lakberendezési stílushoz tudnak alkalmazkodni, úgy, hogy nem kell lemondani a minőségről. A modern ajtóbetétek mindig az aktuális belsőépítészeti trendeknekhez alkalmazkodnak. Loft stílusú, art deco vagy skandináv, esetleg minimal, vagy az örök klasszikus otthonok ajtóit is megtalálhatják a kínálatban.

Hiszen a bejárati ajtó stílusa meghatározza a ház megjelenését. Minimalista, szögletes, lapostetős otthonokhoz akármennyire tetszik például a klasszikus ívekkel ellátott ajtó, vagy a színes üveg, nem választhatunk ilyen ajtót. Szerencsére a kínálatban sokféle ajtó található, a kivágott ablak formájával és egyéb elemekkel is lehet játszani. Így aztán egyedi otthonod lehet, már a bejárattól kezdve. 

A Fixscreen textilárnyékolók

2. Válassz megfelelő színt

  A bejárati ajtó színe harmonizáljon a ház homlokzatának a színével. Sokan, -főleg a modern formatervezésű, új házak esetében- kifejezetten figyelnek arra, hogy a bejárati ajtó azonos színű legyen a kerítéssel, vagy legalább a kapuval. Mindez könnyen megvalósítható. Például a Rurik által gyártott ajtók a RAL színskála szerint választható színekben érhetőek el. Ezt minőségi fóliával oldják meg. A vákuumszívással formázott PVC, vagy akár alumínium alapanyagból készült ajtó stílusát tehát a színnel is lehet alakítani. Akár melegszínű, fa erezettel díszített barna ajtót is lehet kérni, egy klasszikus stílusú otthonhoz. Úgy, hogy a hőszigetelés és a betörésvédelem tökéletesen biztosított, az ajtó eredeti anyagának köszönhetően.

  3. A bejárati ajtó is szigetel

  Az ajtó kiválasztásakor érdemes odafigyelni azokra a mutatókra, amelyek a hőszigetelésre és a hangszigetelésre vonatkoznak. Ugyanis a bejárati ajtó egyik fontos funkciója a szigetelés. Mivel egy nyílászáróról beszélünk, ezért fontos, hogy kint tartsa a hideget télen, fűtésszezonban. Ehhez alapos tervezésre és jó minőségű anyagokra van szükség. Az is számít, hogy a bejárati ajtó ne alkosson hőhidat. A hőhíd lényege, hogy egy jól szigetelt helyiségben is előfordulhat, hogy valamely felület hőmérséklete eltér a környezetétől. Télen például hidegebb. Ezért a benti pára rajta csapódik le, mivel felülete lehűti a párát, és az vízzé válik. 

  Fontos, hogy a bejárati ajtó ne váljon hőhíddá. Ehhez megfelelő anyagból készült, többkamrás, hőszigetelt ajtóra lesz szükséged.

  Textilárnyékoló
  Fixscreen

  4. Az ajtó üvege is fontos

  A bejárati ajtó üvege is több szempontból számíthat. Te döntheted el, hogy mennyire lehessen belátni az otthonodba, mennyi fényt engedjen be az üveg. Sőt azt is, hogy milyen stílusú legyen az üvegbetét. Például választhatsz tejüveget, egyszerű, letisztult üvegfelületet. De akár díszes, mintát ábrázoló, vagy csiszolt üveges bejárati ajtód is lehet.  Még tiffany stílusú ajtópaneleket is kérhetsz a bejárati ajtódra, ezt a klasszikus stílusú otthonokhoz javasoljuk.  Hiszen  időtlen elegancia jellemzi a klasszikus stílust, és a klasszikus stílusú, akár színezett üveggel díszített, elegáns, fa színű ajtókat is.

  De az ajtó üvege nem csak ezért számít. Az energiafelhasználás is egyre komolyabb figyelmet kap az otthonokban. Ehhez pedig a már sokat hangsúlyozott hőszigetelésre van szükség. Gondolnád, hogy ebben a kérdésben az ajtó üvege is szerepet kaphat?

   A ClimaGuard® Solar-bevonatos hőszigetelő üveg kifejezetten komoly szerepet vállal ebben, hiszen még naphővédelmet is nyújt. Egyszerre kapsz általa megfelelő hőszigetelést, és nagy, látványos üvegfelületet is.

  Jó tippeket kaptál? Reméljük, segíthettünk. Ha érdekelnek az általunk említett jellemzők, a stílusos Rurik ajtók, vagy épp a ClimaGuard® Solar hőszigetelő üveges bejárati ajtó, akkor itt tudsz ajánlatot kérni. Vagy bemutatótermünkben alaposan átbeszélhetjük a katalógus termékeit. 

  Néhány Predex Referencia

  Tetőterasz – Budapest XIV.

  Tetőterasz – Budapest XIV.

  Referenciáink: NapellenzőkTetőterasz – Budapest XIV. Egy tetőterasz tökéletes kiegészítője a Markilux 970-es napellenző. Felső kategóriás napellenző, melynek egyedi megjelenését 3 stílusvilág biztosítja. Rendelhető kézi hajtással vagy motoros működtetéssel. Ez a...

  Penthouse – Budapest XIV.

  Penthouse – Budapest XIV.

  Referenciáink: TeraszárnyékolókPenthouse – Budapest XIV. Penthouse lakás tetőteraszára építettünk be egy Renson Camargue terasz árnyékolót. 2,5x3 méter árnyékolás alatt élvezheti tulajdonosa Budapest csodálatos panorámáját. Oldalt Fixscreen árnyékolóval egészítettük...

  Családi ház – Budapest IV.

  Családi ház – Budapest IV.

  Referenciáink: teraszárnyékolókCsaládi ház - Budapest IV. Élvezze a madárcsicsergős, napos reggeleket családjával a ház teraszán. Ha pedig árnyékra lesz szüksége a Renson Camargue teraszárnyékoló segítségével bármikor árnyékot varázsolhat a teraszára. Dolgozzon...

  Tetőterasz – Budapest II.

  Tetőterasz – Budapest II.

  Referenciáink: teraszárnyékolók Tetőterasz - Budapest II. Egy csodálatos lakás tetőteraszát árénykoltuk a Renson Camargue teraszárnyékolóval. Kivitelezés időpontja: 2020 március Helyszín: Budapest II. kerület Kategória: Teraszárnyékolók Árajánlatkérés Kérjen...

  Tetőterasz – Budapest II.

  Tetőterasz – Budapest II.

  Referenciáink: Teraszárnyékolók Családi ház - Budapest Budapesten egy második kerületi lakás tetőteraszán Renson Camargue három mezős szerkezettel építettünk terasz árnyékolót. A terasz árnyékoló prémium hősugárzóval biztosít jó időt az árnyékoló alatt a hideg...

  Családi ház – Budapest XIV.

  Családi ház – Budapest XIV.

  Referenciáink: NyílászárókCsaládi ház - Budapest A szokás szerinti kiváló minőségben 2020-ban egy családi ház nyílászáróit és árnyékolását készítettük el. Prémium minőségű Hevestherm Deluxe-A85 műanyag ablakot építettünk be antracit színben. A letisztult formák, és a...