+3613651056 info@predex.hu

6 ok, amiért érdemes redőnnyel hőszigetelni

Mi a redőny szerepe a hőszigetelés során? Sokkal többet számít, mint gondolnád. Most körbejárjuk a témát!

1. Akár 40%-al csökkenthető a hőveszteség

A hőszigetelés nagyon sokat számít, nem csak nyáron, de a téli hideg elleni védekezés során is. Ez nem csak a ház falánák szigetelését, és tartós kerettel rendelkező, többkamrás üveggel ellátott ablakoktat jelent. Ugyanis a redőnynek is fontos szerepe van a hőszigetelésben.  

Gondoltad volna, hogy ha jól záródó redőnyt használsz, melyet este rendszeresen le is engedsz, akkor akár 40%-al is csökkentheted az épület energiaveszteségét? Új, jól szigetelő nyílászárók esetében ez az arány 25%.

2. Védi az ablaküveget

Mindannyian tudjuk, hogy a  nyílászáró profilja is ki tudja zárni a hideget, de a hideg ablaküvegre is érdemes figyelned télen. Ebben pedig egy masszívabb anyagból készült redőny lehet a legnagyobb segítség számodra. Mert még egy többkamrás profilban található üvegről esetében is plusz segítség lehet a leengedett redőny. 

Ráadásul a hőszigetelés hangszigeteléssel is jár, ezt is növelheti egy jó redőny.

3. Plusz réteg a széllel szemben

Miért számít ilyen sokat a redőny jelenléte? Mert szigetel. Egyrészt a hidegtől is megvédi az ablakot,  hiszen így eggyel több réteg tarja bent a meleget. De akkor különösen sokat számíthat egy redőny jelenléte, ha az épület szelesebb helyen van, és a tájolásnak köszönhetően a széltől is védeni kell az ablakokat. Akár a különösen nagy ablakokat, hiszen ez is egy plusz érv a redőny mellett.

4. Mert okosan használva még jobb

Hogyan érdemes használnod a redőnyt? Nagyon sokat számít, hogy nappal, amikor süt a nap, ne engedd le a redőnyt, mert távol tartja a fényt. Hidegebb napokon nem érdemes árnyékolnod. Ugyanis azzal, hogy engeded, hogy a napfény felmelegítse az otthonod, ideális esetben akár 2-4 C-fokkal is melegebbé teheted a belső hőmérsékletet. Ugye, hogy ez nem hangzik olyan rosszul? Csak annyin múlik az egész, hogy reggel felhúzod a redőnyt. 

A hőszigetelés miatt pedig este érdemes leengedned azt. Naplemente után ugyanis, ahogy egyre hidegebb lesz a kinti hőmérséklet, neked is oda kell figyelned a szigetelésre. Mert a redőny értékes plusz szigetelés az ablakodon, plusz védelem az otthonodnak. 

A statisztikák szerint akkor maxolod ki a tudatosságot, és a redőny és árnyékolás általi hőmérséklet védelmet, ha okosrendszert használsz. Amikor egy fényérzékelő automatikusan felhúzza a redőnyt napsütésben, legalábbis télen, hiszen nyáron ilyenkor kell leengedni. 

A Fixscreen textilárnyékolók

Milyen redőnyt érdemes vásárolni?

A műanyag redőny legnagyobb előnye, hogy sokféle színben kapható, készíttethető, és olcsó. Ezzel szemben a fa redőnyt természetessége miatt szeretik. Jól szellőzik a természetes fa, ezért szokták sokan a fa redőnyt ajánlani. 

Mi azonban az alumínium redőny mellett tettük le a voksunkat. Mi maximálisan a minőségben hiszünk. Például a tőlünk rendelhető alumíniumredőnyök integrált üregszigetelése és a termikusan leválasztott vezetősínek megakadályozza a hőhidak képződését. 

Az alumínium redőny rendkívül időtálló, tartós, esztétikus megjelenése pedig vitathatatlan. Elegáns és jól szigetelő, stabil redőnytípus. Sokan földszinti, vagy alsóbb emeleti otthonukba választják, mert a betörések ellen is védelmet nyújt. Kimagasló hő- és hangszigetelő képességét a duplafalú léceknek köszönhetjük. nálunk  belső tokos, külső tokos illetve vakolható tokos, beépíthető verziója is rendelhető. 

Ha érdekel a redőny kínálatunk, nézz szét itt, vagy kérj ajánlatot!

Néhány Predex Referencia

Tetőterasz – Budapest XIV.

Tetőterasz – Budapest XIV.

Referenciáink: NapellenzőkTetőterasz – Budapest XIV. Egy tetőterasz tökéletes kiegészítője a Markilux 970-es napellenző. Felső kategóriás napellenző, melynek egyedi megjelenését 3 stílusvilág biztosítja. Rendelhető kézi hajtással vagy motoros működtetéssel. Ez a...

Penthouse – Budapest XIV.

Penthouse – Budapest XIV.

Referenciáink: TeraszárnyékolókPenthouse – Budapest XIV. Penthouse lakás tetőteraszára építettünk be egy Renson Camargue terasz árnyékolót. 2,5x3 méter árnyékolás alatt élvezheti tulajdonosa Budapest csodálatos panorámáját. Oldalt Fixscreen árnyékolóval egészítettük...

Családi ház – Budapest IV.

Családi ház – Budapest IV.

Referenciáink: teraszárnyékolókCsaládi ház - Budapest IV. Élvezze a madárcsicsergős, napos reggeleket családjával a ház teraszán. Ha pedig árnyékra lesz szüksége a Renson Camargue teraszárnyékoló segítségével bármikor árnyékot varázsolhat a teraszára. Dolgozzon...

Tetőterasz – Budapest II.

Tetőterasz – Budapest II.

Referenciáink: teraszárnyékolók Tetőterasz - Budapest II. Egy csodálatos lakás tetőteraszát árénykoltuk a Renson Camargue teraszárnyékolóval. Kivitelezés időpontja: 2020 március Helyszín: Budapest II. kerület Kategória: Teraszárnyékolók Árajánlatkérés Kérjen...

Tetőterasz – Budapest II.

Tetőterasz – Budapest II.

Referenciáink: Teraszárnyékolók Családi ház - Budapest Budapesten egy második kerületi lakás tetőteraszán Renson Camargue három mezős szerkezettel építettünk terasz árnyékolót. A terasz árnyékoló prémium hősugárzóval biztosít jó időt az árnyékoló alatt a hideg...

Családi ház – Budapest XIV.

Családi ház – Budapest XIV.

Referenciáink: NyílászárókCsaládi ház - Budapest A szokás szerinti kiváló minőségben 2020-ban egy családi ház nyílászáróit és árnyékolását készítettük el. Prémium minőségű Hevestherm Deluxe-A85 műanyag ablakot építettünk be antracit színben. A letisztult formák, és a...