+3613651056 info@predex.hu

Az alumínium mint anyag számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Ezért az alumíniumból készült ablakok és bejárati ajtók kiemelkednek társaik közül. Ebben a bejegyzésben körüljárjuk az alumínium szerkezetek tartósságának témakörét. Megvizsgáljuk az alumínium jellemzőit, és megnézzük, hogy milyen előnyei származnak belőlük az alumíniumból készült nyílászáróknak.

Az alumínium

Az alumínium az egyik legismertebb könnyűfém. Mindenki jól ismeri jellegzetes ezüstös-szürkés színéről. Mivel levegő hatására a felszínét védő alumíniumoxid-réteg alakul ki rajta, védve van a további oxidációtól és a tömény savaktól is. Ezt a réteget szokták mesterségesen tovább vastagítani (ez a folyamat az eloxálás). 

Kis sűrűsége és kedvező mechanikai tulajdonságai miatt az alumíniumot a legváltozatosabb formákban használják fel. 

Többek között:

  • ötvözetek formájában repülőgépek és gépkocsik gyártására
  • csomagolóanyagként (például üdítős dobozok és alufólia gyártására)
  • fémek előállítására
  • fedőfestékként (megfelelő kötőanyaghoz keverve)
  • vagy elektromos huzalok gyártására.

Érdemes még tudni az alumíniumról, hogy nem mágnesezhető, viszont kitűnően vezeti az elektromosságot.

Az alumínium nyílászárók előnyei

Az alumínium pozitív tulajdonságait a nyílászárók esetében is nagyon jól lehet kamatoztatni. Számos olyan előnnyel rendelkeznek az alumínium ablakok és az alumínium bejárati ajtók, amelyek miatt érdemes őket választani.

Nem véletlen, hogy népszerűségük egyre csak nő. Neked is ideális választást jelenthetnek, ha tartós, energiahatékony és esztétikus nyílászárókkal szeretnéd még modernebbé varázsolni otthonod.

Nézzük, melyek a legnagyobb előnyei az alumínium nyílászáróknak!

1. Tartósság és időjárásállóság

Az erős és tartós anyagnak köszönhetően az alumínium nyílászárók kifejezetten ellenállóak az időjárás viszontagságaival szemben. 

Emellett erejük és tartósságuk abban is megmutatkozik, hogy nem korrodálódnak és nem repedeznek, és ennek hála rendkívül hosszú élettartammal lehet számolni az esetükben.

2. Könnyű karbantarthatóság

Az alumíniumból készült nyílászárók tisztítása gyakorlatilag gyerekjáték. Nedves ruhával vagy enyhe tisztítószerrel könnyen és hatékonyan át lehet mosni őket, és máris ismét régi pompájukban ragyognak.

Karbantartásukra pedig ezen kívül nem is igazán kell energiát szánni, mivel nem igényelnek különleges festést vagy kezelést.

3. Energiahatékonyság

Az alumínium nyílászárók remek hő- és hangszigetelők. Ebből kifolyólag segítenek csökkenteni a rezsiköltségeket is, és sokkal élhetőbbé varázsolják a lakást még a leghidegebb hónapokban is.

A modern alumínium ablakok és ajtók emellett sokszor többrétegű, hőhídmentesített üvegezéssel is el vannak látva, ami csak tovább javítja az energiahatékonyságot.

4. Design és választék

Nem elhanyagolható érv az alumínium nyílászárók mellett az sem, hogy széles választékban állnak rendelkezésre. Bárki megtalálja köztük azt, amelyik a legjobban illik elképzeléseihez, otthona stílusához, karakteréhez.

Ráadásul, mivel az alumínium könnyen formázható, különböző formák és stílusok létrehozása is lehetséges, egyedi igények szerint is akár, bizonyos keretek között.

5. Biztonság

Az alumínium nyílászárók erős és stabil szerkezete a biztonságérzetet is növeli. 

Emellett további biztonsági funkciókkal is kombinálhatóak (tartósabb zárakkal, biztonsági üvegezéssel), ami még nagyobb védelmet ad.

6. Környezetbarát

Mivel az alumínium újrahasznosítható anyag, alumínium nyílászárót választani környezetbarát döntés. 

Az alumínium anyaga újrafelhasználható, aminek hála csökken a hulladék mennyisége és az erőforrásigény.

Nézz szét az alumínium ablakok és az alumínium bejárati ajtók között: szinte biztos, hogy megtalálod köztük azokat, amelyek kitűnően illenek otthonodhoz. Élvezd az alumínium szerkezetek minden előnyét, legyenek a nyílászáróid strapabíróak és dizájnosak!

Ha pedig tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebook-on és az Instagram-on is, hogy ne maradj le az akciókról sem!