+3613651056 info@predex.hu

Ha már dolgozni kell, de ezt teheted otthonról is, akkor hozd ki a helyzetből a maximumot! Irány a kert, az erkély vagy a terasz, végezd feladataid a friss levegőn! Ne hagyd, hogy a Nap vakító sugarai útják állnak a szabadban zajló home office-nak!

Ne ülj odabent, ha kint szuper idő van!

2023 tavasza nem volt éppen szokványos, még májusban is olyan zord idő volt 1-2 hétig, hogy azt még a november is megirigyelte. De most már végre magunk mögött hagytuk ezt a rapszodikus átmeneti időszakot. Eljött az ideje, hogy élvezzük a napsütést, a meleget. Beköszönt a nyár.

Nem kérdés, hogy jó idő elérkeztével és a napsütéses órák növekedésével a hangulatunk is sokkal jobb lesz. Minden szabadban töltött perc javítja a kedélyállapotot. Úgyhogy nem kérdés, hogy amikor csak lehet, ki kell menni az erkélyre, a kertbe, a teraszra. Ha kertes házad van, akkor ez a lehetőség adott a nap mind a 24 órájában, de nappal legalábbis mindenképp.

És mi van akkor, ha dolgoznom kell napközben?  

Teljesen jogos a kérdés, de ha legalább pár napot tudsz egy héten otthonról, home office-ban dolgozni, akkor erre is van megoldás!

Számos dolog a mai napig velünk él a világjárvány idején eszközölt változások közül, melyek közül az egyik a home office lehetőségének szélesebb körben elterjedt biztosítása. Amíg 4-5 évvel ezelőtt nem volt annyira magától értetődő, addig ma már a legtöbb irodai munkát végző számára adott az opció, hogy időnként (vagy akár az esetek többségében) otthonról dolgozzon. Ezt lehet szeretni, lehet nem szeretni, de ha te is érintett vagy, akkor nyáron a javadra tudod fordítani!

Ha nem is a legmelegebb órákban (11 és 3 óra között), de a reggeli kellemes, cirógató napsütésben, és a hosszúra nyúló délutánok második felében mindenképp érdemes kitelepülni a friss levegőre. Szabadulj ki a négy fal már-már nyomasztó szorításából, ne légy a lakásod rabja! Ha van menekülőút, ami a szabadba vezet, akkor azt ki kell használni!

Persze egy kicsit tenned is kell azért, hogy ez a menekülőút a rendelkezésedre álljon. Nézzük, milyen opciók állnak a rendelkezésedre!

Home office a teraszon

Ha előrelátó vagy, akkor nem is kérdés, hogy már családi házad építésekor gondolsz a teraszra, és amit csak lehet, megteszel annak érdekében, hogy ne csak grillezések, éjszakába nyúló beszélgetések, baráti és családi összejövetelek helyszíne lehessen, hanem munkavégzésre is alkalmas legyen. Ha már rendelkezésedre áll egy terasz, akkor ne csak egyoldalúan használd, hozd ki belőle a maximumot! 

A kikapcsolódáshoz kapcsolódó szabadtéri programok szempontjából is fontos lehet, de a teraszra telepített home office miatt is lényeges, hogy hogyan van kialakítva a teraszfedés. Még ha kerül is épített tető a terasz fölé, az sem nyújt garanciát a teljes árnyékolásra. Attól függően, hogy melyik égtáj felé néz, vagy a délelőtti órákban, vagy a délutáni órákban így is jócskán be fognak nyúlni a Nap sugarai.

Úgyhogy még abban az esetben is érdemes elgondolkozni további árnyékoláson, ha az építkezés során került tető a terasz fölé – ha pedig nincs fölötte tető, akkor pláne! A lehetőségek sora gyakorlatilag úgyis végtelen, számtalan alternatíva áll rendelkezésre, hogy kiválaszd közülük azt, amelyik úgy biztosít majd elegendő árnyékot, és védelmet a napfénytől és a esőtől is, hogy közben még stílusos is, és illik a házadhoz.

Bőven többet kell, hogy adjon a teraszárnyékoló annál, mint hogy egész egyszerűen betölti a funkcióját. A design, az elegancia, a jó minőségből fakadó megbízhatóság mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a házad külterei is magával ragadóak legyenek!

Árnyékolás

A megfelelő árnyékolás azért is kiemelkedően fontos a szabadban történő munkavégzés során, mert az erős napfény a laptop vagy a telefon képernyőjéről tükröződve sok bosszúságot tud okozni. 

Úgy is fogalmazhatunk, hogy ahhoz, hogy akadálytalanul és kényelmes végezhesd a munkádat és a jó időt is egyszerre, akkor elengedhetetlen, hogy jól funkcionáló árnyékolórendszerrel legyen felszerelve a teraszod. A szikrázó napsütés és a zavartalan szabadtéri home office nem összeegyeztethetetlen, csak szuper árnyékolásra van szükséged.

Pergolák

Ha valamivel, akkor egy pergolával egész biztos, hogy nem fogsz mellényúlni! A különböző pergolák változatos lehetőséget teremtenek arra, hogy igazán a stílusodnak megfelelő, házadhoz illő kivitelezést válassz!

Ha a letisztult megjelenés híve vagy, akkor a Renson Camargue pergoláknál keresve sem találhatsz jobbat. A többfunkciós alumínium lamellákat távirányító segítségével állíthatod mindig olyan szögbe, amilyet az aktuális napállás megkíván, de akár az esőtől is védheted magad a segítségükkel. És fel is turbózhatod olyan extrákkal, mint például egy hangulatos LED világítás, egy vagány hangszóró vagy akár egy hősugárzó, ami lehetővé teszi, hogy télen is ki tudj ülni egy kicsit forralt bort szürcsölgetni. 

A karcsú tartószerkezetek szerelmeseinek pedig a Renson Algarve pergolát kell választaniuk! Ezek a pergolák rendkívül sokoldalúak – már az igen beszédes, hogy önmagában és homlokzathoz rögzítve is telepíthetőek. Az i-re pedig a számtalan színkombináció teszi fel a pontot. Akár a kreatív megoldások, akár a minimalista design mellett teszed le a voksod, a Renson Algarve pergolában nem fogsz csalódni. És a választható kiegészítőkről még nem is beszéltünk, amelyek itt is a rendelkezésedre állnak.

De érdemes körülnézned a többi pergola között is: az egyszerre gyönyörű és funkcionális termékek nagyon fel tudják dobni a teraszt, az erkélyt vagy a kertet, és minden évszakban növelik a komfortérzetet. 

Napellenzők

Ha részben fedett vagy keskeny teraszról van szó, akkor egy kihúzható napellenző telepítésén éri meg elgondolkozni! Igazi mediterrán hangulatot tudnak kölcsönözni, és kifejezetten praktikusak is! A könyökkaros napellenzők például a karnak köszönhetően több, különböző állást is fel tudnak venni, hogy mindig a megfelelő szögben árnyékolják a teret. 

A napellenzők szövete UV-álló anyagból készül, és rengeteg színben és stílusban rendelkezésre állnak. Biztos, hogy találni fogsz köztük olyat, ami lélegzetelállítóan jól fog mutatni az otthonodban!

A legtöbb gyártó nyílt terekre is tud ajánlani kihúzható napellenzőt. Ha érdekelnek a praktikus és modern design-nal rendelkező napellenzők, mindenképp nézz szét nálunk!

Korszerű nyílászárók és árnyékolástechnikai termékek széles skáláját találod a Predexnél! 

Ide kattintva helyszíni felmérést is kérhetsz tőlünk, itt pedig akár már most ajánlatot kérhetsz!