+3613651056 info@predex.hu

Mikor is lenne aktuálisabb árnyékolásról beszélni, ha nem a nyári hónapokban? A terasz stílusos árnyékolása most igazán forró téma (szó szerint). Eljött tehát az ideje, hogy (ismét) a pergola kerüljön terítékre egy blogbejegyzésben!

Pergola jelentése

A pergola nagyon hasonlatos ahhoz, mint amit nagyszüleink lugasnak hívtak/hívnak. Bár a hasonlat kissé becsapós, mert a lugashoz mindig hozzátartozott az, hogy növények borítsák – a pergola esetében viszont sokkal inkább az árnyékoló funkció kerül előtérbe. 

A lényeg azonban olyan értelemben ugyanaz, hogy szabadtéren magában álló vagy épülethez épített, oszlopokon nyugvó (árnyékoló)szerkezetekről van szó.

A pergolák definíciója akár ez is lehetne: függőleges tartóoszlopokra helyezett keresztgerendák, amelyekre a fedőelemek (vagy másnéven tetőelemek) kerülnek. Az oszlopok sokféle anyagból készülhetnek, ahogyan az árnyékolást biztosító tetőelemek esetében is találkozni például fával, textillel és acéllal is.

Pergola tervezése során figyelembe kell venni a delelő Nap beesési szögét – ez tájegységenként eltérhet. Megfelelő tervezés és kialakítás szükséges ugyanis ahhoz, hogy a pergola tökéletesen árnyékoljon.

A pergola hatalmas előnye, hogy a szabadtéren lehet alatta tartózkodni, élvezve a szellőt, a friss levegőt – miközben védve vagyunk a Nap sugaraitól.

Ha a Predex pergolái közül vásárolsz, akkor a minőségre szavazol és az elegáns, meghitt otthon megteremtése mellett döntesz. A Renson és a Markilux kiváló termékei közül választhatsz nálunk! Szívesen segítünk, hogy megtaláljuk a számodra ideális pergolát! Ha tovább olvasol, akkor pontosan ezt a kérdést járjuk kicsit körül – de ha inkább személyesen szeretnél tanácsot kérni a témában, látogass el bemutatótermünkbe!

Pergola árnyékoló

Sokszor kifejezetten szeszélyes tud lenni az időjárás. Másodpercről másodpercre változhat, hogy szélvédett beltéren, árnyékos teraszon vagy félárnyékban lennél a legszívesebben. Viszont ha egy jól megválasztott pergola is a rendelkezésedre áll, akkor a döntést jóval könnyebb meghozni.

Nem kell lemondani a friss levegőről akkor sem, ha erősebben süt a Nap! Ahogyan akkor sem, ha csepeg az eső! A pergoláknak hála akkor is a szabadban tartózkodhatsz, ha a felhők vagy a napfény kis híján az őrületbe kergetnek!

A házadhoz tartozó külterek egyszerre legyenek otthonosak, praktikusak és dizájnosak! A pergola választásánál alapvetően erre a három szempontra kell figyelned: otthonos, praktikus és dizájnos legyen!

A pergola alatt is érezd az otthon kényelmét és biztonságát! Töltse be tökéletesen napfénytől, esőtől védő funkcióját! És legyen összhangban a házaddal, mutassa azt a stílust, amelyet képviselsz, amelyre büszke vagy!

Ha a Renson vagy a Markilux pergolák közül választasz, azzal egész biztos nem fogsz mellélőni! Ha ide kattintasz, nem is maradsz le semmiről! Végigböngészheted az általunk forgalmazott pergolákat, és a hozzájuk kérhető extrákat is! 

Pergola beépítése

Végül, de nem utolsósorban, tekintsük át röviden azt a folyamatot, amelynek eredményeképp a pergola használatra készen várja, hogy kiélvezd az általa nyújtott lehetőségeket!

1. Ha legalább már nagyvonalakban tudod, hogy milyen pergolát szeretnél, akkor következhet az ajánlatkérés. Minél pontosabban tudod, hogy mit szeretnél, annál pontosabb lesz az árajánlatban látható összeg, de természetesen átbeszélünk mindent, hogy egyetlen megválaszolatlan kérdésed se maradjon! 

Ide kattintva kérhetsz tőlünk ajánlatot!

2. Amit mindenképp át kell beszélnünk, azok a műszaki a kérdések. Ehhez adott esetben helyszíni terepszemlére is szükség lehet. A lényeg, hogy minden olyan fontos kérdést tisztázni kell, amelyek műszaki szempontból relevánsak: rögzítési pontok, vízelvezetés, elektromos kiállások, és így tovább.

3. Ezután következhet a műszaki tervezés. A részletek átbeszélésével már hiánytalan lehet a tervezés, amely tökéletesen egyedi, hiszen figyelembe vesszük a hely adottságait és az elrendezést is, az egyéni igények mellett.

4. A műszaki tervezést követi a műszaki rajz elkészítése, amely kiegészülhet látványterv készítésével is. A látványterv segít abban, hogy el tudd képzelni, hogy fog mutatni a beépített pergola.

5. Amikor a műszaki terv véglegessé válik, akkor következhet az alkatrészek megrendelése. Ezzel neked semmilyen dolgod nem lesz.

6. Szintén a mi feladatunk a gyártás, a szállítás és a pergola telepítése is. Ez maximum annyiban érint téged, hogy időpontot kell egyeztetünk, amikor alkalmas lehet, hogy a kertedbe kerüljön vadiúj pergolád.

7. A pergola telepítése gyors és hatékony. Az előzetes tervezésnek köszönhetően nem merülnek fel váratlan körülmények, megoldandó problémák. A telepítés műszaki ellenőrzéssel zárul, hogy biztosítva és rögzítve legyen, hogy minden a tervek szerint zajlott, és hogy a pergola használatra kész.

8. Végül már csak a pergola átadása van hátra. Megmutatjuk, hogyan működnek a különböző (kiegészítő) funkciók, és boldogan nyugtázzuk, hogy egy újabb megrendelőt sikerült boldoggá tennünk.

Ne vacillálj tovább! Válaszd ki itt azt a pergolát, amelyik a legjobban illik az otthonodhoz és a legjobban passzol az elképzeléseidhez, majd vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy minél előbb belevághassunk az imént bemutatott folyamatba!

Ha pedig tetszett a bejegyzés, kövess minket a Facebook-on és az Instagram-on is, hogy ne maradj le az újdonságokról és az akciókról sem! (Tudtad, például, hogy 2023. június 15-től, 2023. augusztus 31-ig minden Hevestherm műanyag nyílászáróra 28% kedvezményt adunk a Hevestherm listaárból?)