+3613651056 info@predex.hu

Hogyan építjük be a pergolát?

Vajon hogyan néz ki a folyamat, melynek a végén ott áll a testreszabott, kényelmes pergola a kertedben? Megmutatjuk, lépésről-lépésre.

1. Ajánlatkérés- ajánlatadás

Az első lépés az ajánlatkérés, melyből nagy vonalakban már kiderül, hogy milyen pergolát szeretne a vásárló. Behúzható árnyékolóval, esetleg lamellával felszerelt darabot? Oldalfallal, extrákkal? Persze az sem gond, ha nem elég konkrét az elképzelés. Vagy ha még nincs is elképzelés, hiszen a következő lépésben úgyis átbeszélünk mindent. Aggodalomra semmi ok. Az viszont tény, hogy minél pontosabb az igény leírása, annál pontosabb lesz az árajánlatban szereplő összeg.

2. Műszaki tanácsadás: milyen legyen a pergola?

A következő lépés a műszaki kérdések átbeszélése. Minél összetettebb pergolát választasz, annál több területet érint ez a megbeszélés. Sokat számít, hogy mennyire maxoljuk ki a pergolában rejlő lehetőségeket. Ebben is tudunk segíteni a tanácsadás során, melyre a bemutatóteremben is sort keríthetünk. Vannak olyan esetek azonban, amikor érdemes lehet inkább helyszíni terepszemlét tartani, mielőtt bármi végleges lesz.

3. Technikai részletek rögzítése

A műszaki tanácsadás után a műszaki tervezés következik. A rögzítési csomópontok helyét pontosan tudni kell. De a vízelvezetés, elektromos kiállások és vezetékek helye is nagyon sokat számít.  Ha például kérsz LED világítást, akkor azt néhány termékünk esetében akár a gerendaprofilba is integrálhatod. Vagy akár a tartóoszlopokon belül is végig lehet vezetni a kábeleket. Ilyesmi a helyzet a vízelvezetéssel is. 

Ezeknek a részleteknek az átbeszélése és megtervezése fontos lépés, hiszen csak így léphetünk majd tovább a megalkotás fázisába. A hely adottságai, az elrendezés, minden számít. Nem véletlen, hogy például Renson márkájú pergoláinkat csak az ő képzésükön sikeres vizsgát tett kollégáink telepítik. A rögzítési pontok kijelöléséhez elengedhetetlen a gyártói előírások követése. Hiszen csak így tudjuk az ígért minőséget biztosítani.

4. Műszaki rajzok, látványterv készítése

A műszaki rajzok elkészítése az előző fázis vizuális megvalósítása. Hiszen ez a tervezet lesz az, amelyhez igazodva először megrendeljük az alkatrészeket, majd pedig ez alapján a műszaki terv alapján építik fel kollégáink a pergolát. Külön kérésre látványtervet is készítünk, hiszen előfordulhat olyan helyzet, amikor egy épület arculata, külső homlokzatának megjelenése miatt szükséges lehet előre látni, hogy milyen lesz a végeredmény.

5. A Pergola alkatrészeinek megrendelése

Amikor minden részlet megvan, mindent átbeszéltünk, és készen van a műszaki terv is, akkor következik a terv alapján összeállított alkatrészek megrendelése. A technikai dokumentáció készítése, tehát a 3-as pontot, illetve az alkatrészek rendelése a háttérmunkálatok része, ez nem érinti közvetlenül a megrendelőt. ha csak nem valamilyen speciális helyzet merül fel.

6. Gyártás, szállítás

A gyártás és a szállítás is a mi munkafolyamataink része, hiszen alkalmazkodnunk kell hozzá. Annyiban értintheti a megrendelőt, a jövőbeli pergola tulajdonost, hogy a szállítási idő mentén kell leegyeztetnünk a pergola telepítésének idejét.

7. Telepítés

A pergola telepítése során igyekszünk gyorsak és hatékonyak lenni. Szerencsére kollégáink megfelelő rutinnal rendelkeznek. Az előzetes terveknek pedig pont az a célja, hogy a telepíés során már semmilyen váratlan helyzet ne merüljön fel. A pergola telepítése egy műszaki ellenőrzéssel ér véget. A munkatársak ekkor győződnek meg arról, hogy minden rendeltetésszerűen működik, a terveknek megfelelően telepítették-e a pergolát. Ehhez egy műszaki check list-et kapnak, melynek a pontjain végig kell menniük.

8. A Pergola átadása

A legvégső fázis a pergola várva-várt átadása. Ekkor teljes pompájában láthatja a megrendelő az előre eltervezett, modern és látványos, mégis letisztult, és a környezetébe tökéletesen illeszkedő pergolát. Le is teszteljük együtt, megmutatjuk, mi hogy működik. Például egy távirányítós okosrendszerrel összekötött hősugárzó és LED világítás is a pergola része? A lamellákat is így irányíthatjuk? Akkor természetesen végigpróbálunk minden funkciót. Végül pedig a pergolát hivatalosan is átadjuk boldog tulajdonosának.

Ha többet szeretne tudni a pergolákról, olvashat róluk a blogunkon, vagy megnézheti elérhető pergoláinkat. De mintaboltunkba is szeretettel várjuk az érdeklődőket!

ERHARDT T100/T150 teraszfedés

Néhány Predex Referencia

Tetőterasz – Budapest XIV.

Tetőterasz – Budapest XIV.

Referenciáink: NapellenzőkTetőterasz – Budapest XIV. Egy tetőterasz tökéletes kiegészítője a Markilux 970-es napellenző. Felső kategóriás napellenző, melynek egyedi megjelenését 3 stílusvilág biztosítja. Rendelhető kézi hajtással vagy motoros működtetéssel. Ez a...

Penthouse – Budapest XIV.

Penthouse – Budapest XIV.

Referenciáink: TeraszárnyékolókPenthouse – Budapest XIV. Penthouse lakás tetőteraszára építettünk be egy Renson Camargue terasz árnyékolót. 2,5x3 méter árnyékolás alatt élvezheti tulajdonosa Budapest csodálatos panorámáját. Oldalt Fixscreen árnyékolóval egészítettük...

Családi ház – Budapest IV.

Családi ház – Budapest IV.

Referenciáink: teraszárnyékolókCsaládi ház - Budapest IV. Élvezze a madárcsicsergős, napos reggeleket családjával a ház teraszán. Ha pedig árnyékra lesz szüksége a Renson Camargue teraszárnyékoló segítségével bármikor árnyékot varázsolhat a teraszára. Dolgozzon...

Tetőterasz – Budapest II.

Tetőterasz – Budapest II.

Referenciáink: teraszárnyékolók Tetőterasz - Budapest II. Egy csodálatos lakás tetőteraszát árénykoltuk a Renson Camargue teraszárnyékolóval. Kivitelezés időpontja: 2020 március Helyszín: Budapest II. kerület Kategória: Teraszárnyékolók Árajánlatkérés Kérjen...

Tetőterasz – Budapest II.

Tetőterasz – Budapest II.

Referenciáink: Teraszárnyékolók Családi ház - Budapest Budapesten egy második kerületi lakás tetőteraszán Renson Camargue három mezős szerkezettel építettünk terasz árnyékolót. A terasz árnyékoló prémium hősugárzóval biztosít jó időt az árnyékoló alatt a hideg...

Családi ház – Budapest XIV.

Családi ház – Budapest XIV.

Referenciáink: NyílászárókCsaládi ház - Budapest A szokás szerinti kiváló minőségben 2020-ban egy családi ház nyílászáróit és árnyékolását készítettük el. Prémium minőségű Hevestherm Deluxe-A85 műanyag ablakot építettünk be antracit színben. A letisztult formák, és a...