+3613651056 info@predex.hu

Renson pergolák: terasz, 365 napra

Mire jó a pergola, és a Renson termékei? Mert a kert és a nappali funkcióinak összeolvadása egy új világ nyílik meg számodra. Késő őszig élvezheted azt a sajátos atmoszférát, melyet csak a természet tud nyújtani. Úgy, hogy közben nem kell vadul harcolni az elemekkel.

Mit szeretnénk? Teraszt, egész évben

Mindannyian arra vágyunk, hogy egész nyáron, vagy még annál is tovább élvezhessük udvarunkat, kertünket. Hiszen már kora-tavasztól kezdve fokozatosan olvad össze a kert, a konyha, a nappali és a terasz szerepe. Az első langyos napsugarak megjelenésével már kint a legjobb meginni a reggeli kávét, és már alig várjuk a faszenes grilles, könnyű koktélos estéket, vagy a medence-parti vasárnap délutánokat.

Hiszen pontosan ezért hagytad ott a nagyvárost, vagy épp ezért képzelted el egy óriási, fákkal és bokrokkal övezett kertes házban az életed már a kezdetektől: hogy a kint és a bent összeérjen, és virágillat, tücsökszó kísérje minden percedet.

Azonban a legtöbb esetben a valóság kicsit elrontja ezt a képzelt, mámoros idillt. Szélviharok, nyári záporok, kora őszi hűvös esték kezdenek el megfosztani ettől csodás kis birodalomtól. Rengeteg pénzt áldoztál a kertre, a teraszra, és erre az utánozhatatlan életérzésre. Mikor munka után a kinti kanapén olvasgatsz, és a kültéri konyhádban lassan sül a hús, a gyerekek pár méterre fociznak, és egy fal sem választ el tőlük, csak néhány cserje jelzi a kint és a kint határát. 

Az időjárás nagy úr, néhány széllökés, és már be kell menekülni a házba. Nyári eső, és bontjuk a kerti partit, végül bezárkózva kell átvészelni a napot, az estét. Egyre többször és többször, és a végén már dühösen számolod, hogy mennyire kevés időt tölthetsz a sok energiával, sok álomból felépített kültéri otthonodban. Mi erre a megoldás? Csakis professzionális, szél-és vízálló termékek, pontos mérnüki munkával kialakított védelem mentheti meg ezeket az órákat, napokat, heteket. Ezt kínálja neked a Renson. Sőt, ennél is többet, mert akár téliesített teraszt is választhatsz, ebben az esetben télen-nyáron teljes értékű helyiséggel toldod meg az otthonod. Fantasztikusan hangzik? Mert az is.

ERHARDT T100/T150 teraszfedés

Új élettér: nappali a természetben, falak nélkül

  A Renson három fő terméket fejlesztett ki a terasz árnyékolására. Sőt, ez több is, mint terasz árnyékolás, hiszen szélvédett, oldalfalakkal is kiegészíthető, akár négy évszakos pergolát is választhatsz, melyet változatosan használhatsz egész évben. Melyik terméktípus mit tud? Vajon számodra melyik lesz a legtesthezállóbb megoldás? Nézzük!

  Markilux Pergola
  Fixscreen

  Lapure

  A Renson pergoláinak lényege, hogy akár egy kerettel ellátva sík felületű árnyékolót hoz létre. A lapostetős megoldás lehet lamellás árnyékoló, vagy épp egy extrém módon szélálló fixscreen megoldás, mint a Lapure esetében.

  A Renson Lapure lényege, hogy falhoz rögzített megoldás, ezért olyan esetekben javasoljuk, amikor a terasz közvetlenül egy épülethez kapcsolódva jött létre, például a nappaliból kilépve találjuk a szabadban magunkat.

  Miért javasoljuk ilyen esetekre a Lapure pergolát? Azért, mert 120 km/h-s sebességig szélálló, hiszen az USA legszelesebb területein tesztelték és hitelesítették. Ez azt jelenti, hogy akár szélviharos időben is zavartalanul kortyolgathatod a teádat a teraszon. Mivel acél lábakkal kombinálható megoldás, ezért akár oldalfalat, vagy oldalsó árnyékolót is beépíthetsz, hogy a szél ilyenkor se csapjon be biztonságos kis birodalmadba. A Renson ugyanis úgy alakítja ki a termékeit, hogy azok szinte teljesen testreszabhatóak legyenek. Mind a szín, mind a stílus, mind a méret teljesen a te döntésed. Bővítheted is, és ideiglenes, mozgatható fix screen fallal is elláthatod a pergola oldalát.

  A Lapure alapvetően egy minimalista dizájnú pergolának indult, de módosírható a stílusa. Diszkrét alumínium oszlopainak köszönhetően észrevétlenül olvad be a környezetébe, semmi feltünősködés, semmi robusztus forma. Ha klasszikus stílusú épülethez szeretnéd illeszteni ezt a pergolát, akkor a  Classic Line díszítőprofillal ellátott változat lesz számodra a megfelelő. 

  A Lapure pergola tehát alapvetően textilből készült, kihúzható, a környezeti elemeknek maximálisan ellenálló szövetárnyékoló. Az építményt bárhogy alakíthatod, beépíthető LED fényekkel kombinálhatod, a határ, vagy épp annak hiánya csak a fantáziádon múlik. 

  Renson Algarve Canvas pergola
  Renson Algarve pergola

  Algarve

   A Renson Algarve pergolája nem textilből készült fixscreen, hanem lamellás pergola. Ez azt jelenti, hogy kisebb lamellákra osztott lapostető fedi a teraszodat. A lamellák 150°-ban forgathatóak, ezért úgy állítod be őket, hogy a lehető legkellemesebb szögben érje a nap a teraszt, esetleg teljesen el is zárhatod a fénytől azt. Előnye, hogy csak végszükség esetén kell teljesen zárt tetőt beállítanod, így enyhe hangulatfényt, és jó szellőzést is biztosíthatsz a terasznak.

   A Renson Algarve pergola önmagában is telepíthető, de a Lapure-hoz hasonló, homlokzathoz rögzített megoldásra is alkalmas. Sőt, akár több pergolát is összekapcsolhatsz. A lehetőségek tárháza itt is szinte végtelen.

   Milyen stílusú az Algarve? Egyszerre modern vagy klasszikus, minimal vagy elegáns épületekhez, formákhoz és berendezéshez is illik. A színek, a kiegészítőelemek segítenek abban, hogy testreszabd a designt. 

   A Renson Algarve pergola, amely által az árnyékolás és a szellőzés az Ön igényeinek megfelelően állítható a nap bármely szakában. A lamellák bezárt állapotban teljesen vízhatlanok, a víz szabályozottan folyik le a beépített vízelvezető csatornákon keresztül.

   Számos kiegészítő áll rendelkezésére, melyekkel pergoláját hangulatos élettérré varázsolhatja. Választhat gyönyörű kültéri függönyöket vagy szélálló Fixscreen árnyékolókat, átlátszó Crystal ablakkal, hogy mindig tökéletes kilátása legyen a kertjére. Építsen be hang- vagy fűtésrendszert, és a Renson Algarve a legkedvesebb pihenőhelyévé válik!

   Renson Camargue pergola
   Fixscreen

   Camargue

    A Renson Camargue az Algavre továbbfejlesztett, tökéletesített változata. Ez a legmagasabb színvonalú termék a pergolák piacán, és a Renson kínálatában is. Azt tudja, amit a kistestvére, de professzionálisabban, testreszabhatóbban.

    A Renson Camargue ugyanis szintén lapostetővel kialakított lamellás pergola. Azonban sokkal több kombinációs lehetőséget tartogat, mint az Algavre, és több részletét is tökéletesítették a gyártók.

    Ugyanúgy stílusos, letisztult, többféle lakberendezési és építészeti stílushoz illő, de akár alakítható pergoláról beszélünk, mint a kistestvér esetében. De például a Camergue esetében magába a lamellákat tartó profilkeretbe vannak integrálva a panelek, ez azt jelenti, hogy nem kell plusz tartókkal kiegészíteni, ha oldalfalakat vagy üveget illesztenél a keretbe, ezzel eltolható falat applikálva a terasz oldalába. Sőt, a kábelek és vezetékek is szépen el vannak rejtve a profilban, így sokkal egyszerűbben és dekoratívabban oldhatod meg a rejtett LED világítást, melyet az oldalfalakba és a lamellákba is kérhetsz, 

    A Camargue-t tehát maximalistáknak tervezték, azoknak, akik maradéktalanul szeretnék élvezni az életet és a luxust. Akiknél örökre összeolvad a kert és a ház, a tél és a nyár. Ugyanis a Renson Camergue pergolákba még fűtőtestet is elhelyezhetsz, de beépített ventilátorokat is választhatsz hozzá. A Somfy távirányító segítségével pedig néhány gombnyomással döntheted, nyithatod vagy zárhatodi a pergola lamelláit. Az eső elálltával a víz szabályozott módon lefolyik, anélkül, hogy neked aggódnod kellene miatta.

    Kifinomult stílusa pedig mindenkit elvarázsol. Az elegáns, vagy épp egyszerű modern-minimal stílus mellett loft hatású teraszt is berendezhetsz a Ransom pergola elemeiből. A lamellák alumíniumból készülnek ugyan, de fa hatású erezettel is választhatod őket. Az oldalfal már lehet fa, alumínium és üveg is. 

    Váltsd valóra álmodat egy Renson pergolával. Kérj ajánlatot a Predextől, és mi a lehető leggyorsabban reagálunk!

    Néhány Predex Referencia

    Tetőterasz – Budapest XIV.

    Tetőterasz – Budapest XIV.

    Referenciáink: NapellenzőkTetőterasz – Budapest XIV. Egy tetőterasz tökéletes kiegészítője a Markilux 970-es napellenző. Felső kategóriás napellenző, melynek egyedi megjelenését 3 stílusvilág biztosítja. Rendelhető kézi hajtással vagy motoros működtetéssel. Ez a...

    Penthouse – Budapest XIV.

    Penthouse – Budapest XIV.

    Referenciáink: TeraszárnyékolókPenthouse – Budapest XIV. Penthouse lakás tetőteraszára építettünk be egy Renson Camargue terasz árnyékolót. 2,5x3 méter árnyékolás alatt élvezheti tulajdonosa Budapest csodálatos panorámáját. Oldalt Fixscreen árnyékolóval egészítettük...

    Családi ház – Budapest IV.

    Családi ház – Budapest IV.

    Referenciáink: teraszárnyékolókCsaládi ház - Budapest IV. Élvezze a madárcsicsergős, napos reggeleket családjával a ház teraszán. Ha pedig árnyékra lesz szüksége a Renson Camargue teraszárnyékoló segítségével bármikor árnyékot varázsolhat a teraszára. Dolgozzon...

    Tetőterasz – Budapest II.

    Tetőterasz – Budapest II.

    Referenciáink: teraszárnyékolók Tetőterasz - Budapest II. Egy csodálatos lakás tetőteraszát árénykoltuk a Renson Camargue teraszárnyékolóval. Kivitelezés időpontja: 2020 március Helyszín: Budapest II. kerület Kategória: Teraszárnyékolók Árajánlatkérés Kérjen...

    Tetőterasz – Budapest II.

    Tetőterasz – Budapest II.

    Referenciáink: Teraszárnyékolók Családi ház - Budapest Budapesten egy második kerületi lakás tetőteraszán Renson Camargue három mezős szerkezettel építettünk terasz árnyékolót. A terasz árnyékoló prémium hősugárzóval biztosít jó időt az árnyékoló alatt a hideg...

    Családi ház – Budapest XIV.

    Családi ház – Budapest XIV.

    Referenciáink: NyílászárókCsaládi ház - Budapest A szokás szerinti kiváló minőségben 2020-ban egy családi ház nyílászáróit és árnyékolását készítettük el. Prémium minőségű Hevestherm Deluxe-A85 műanyag ablakot építettünk be antracit színben. A letisztult formák, és a...