+3613651056 info@predex.hu

Ablakcsere otthonfelújítási támogatással

Az otthonfelújítási támogatás kérdései sokakat izgatnak. Mivel mi is érintettek vagyunk, hiszen több szolgáltatásunkra is igénybe lehet venni, ezért bemutatjuk a támogatás lényegét, és kitérünk a buktatókra is!

Miért érdemes igénybe venni a támogatást?

Tulajdonképpen ez egy költői kérdés. A válasz egyértelmű. Jelenleg a dráguló alapanyag árak mellett egyre költségesebb az otthonfelújítás. Ráadásul ha igényes, minőségi anyagokat szeretnél használni, prémium megoldásokat keresel otthonodba, akkor még nagyobb motiváció lehet ez a támogatás.
Az új nyílászárók, teraszajtók és redőnyök nem csak a ház értékét emelik, de a
szigetelést is segítik. A megfelelő hőszigetelésnek köszönhetően pedig a fűtési költségek is csökkenni fognak. Egy igényes és látványos új terasz, néhány prémium beltéri ajtó pedig sokkal komfortosabbá teheti az otthonodat, emellett persze szintén befektetésként is tekinthetsz rájuk, hiszen ezek is növelik egy ingatlan értékét.

Ezért ha a jogosultak körébe esel, érdemes elgondolkodni ezen a lehetőségen. 2022.12.31-éig lehet benyújtani a pályázatot, ez pedig azt jelenti, hogy eddig a határidőig az elvégett munkát kell igazolni, mivel ez egy utólag fizető támogatás. Ezért egy éved van még a tervezésre és a kivitelezésre. Élj vele!

Ablakcsere otthonfelújítási támogatással
Ablak csere

Kik lehetnek jogosultak az otthonfelújítási támogatásra?

A támogatást gyereket nevelő családok vehetik igénybe. Ebbe beletartozik az első trimesztert, azaz a 12. hetet betöltött terhesség is, de a 25 év alatti gyermekek is. Utóbbi esetben a gyermek 25. születésnapjáig be kell érkeznie a pályázati kérelemnek a Magyar Államkincstárhoz. Egyébként akár nagyszülő is igényelheti az otthonfelújítási támogatást, amennyiben valamilyen okból ő az unokája gyámja, és a nyugdíj mellett folytat valamilyen kiegészítő kereső tevékenységet. Fontos, hogy sajnos nevelőszülőként nem lehet igénybe venni a támogatást. csak vér szerinti gyermek esetben, illetve örökbefogadott gyermek után igényelhető.

A támogatást egyedülálló szülők és gyámok is igényelhetik. Azonban fontos feltétel, hogy az igénylők köztartozásmentesek legyenek, a társadalombiztosítási jogviszony fennállását a Magyar Államkincstár mindenképpen ellenőrizni fogja, miután beérkezett hozzájuk a kérelem. Vigyázz, ha egyéni vállalkozó vagy: Ha az elmúlt egy évben 30 napnál tovább szüneteltetted az egyéni vállalkozói tevékenységed, akkor előfordulhat, hogy nem felelsz meg a feltételeknek. Ugyanis 30 napnál hosszabb ideig nem biztosított egyén nem jogosult a támogatásra. Ha a vállalkozás szünetelésének ideje nem volt több 30 napnál, esetleg fizetted a társadalombiztosításod, akkor nincsen probléma.

A jogszabály szerint a felújítható ingatlanok “Magyarország területén fekvő, az ingatlan-nyilvántartásban lakás vagy lakóház fő rendeltetés szerinti jelleggel nyilvántartott ingatlan, valamint tanya, vagy birtokközpont jogi jelleggel nyilvántartott ingatlan lakáscélú épületei” lehetnek. Fontos, hogy osztatlan közös tulajdonra nem lehet felvenni az otthonfelújítási támogatást.

Amire figyelj: Anyagköltség vs munkadíj

Az anyagköltség és a munkadíj 50-50%-ban használható fel. Így például rosszabb pozícióban leszel, ha jóval magasabb az anyagköltséged, mint a munkadíj, vagy épp fordítva. A két költségnek azonosnak kell lennie.

Például ha a felújítási költségek teljes költsége 8 millió forintot tesz ki, melyből anyagköltség 6,5 millió forint, munkadíj 1,5 millió forint. Mivel a támogatás felső határa 3 millió, azaz 1,5-1,5 millió forint, ezért ebben az esetben a támogatás teljes összege igénybevehető lenne.

Azonban ha  például a felújítás teljes összege 6 millió forintot tesz ki, és ebből az anyagköltség 5 millió forint, munkadíj 1 millió forint, akkor összesen csak 2 millió forinthoz lehetne csak hozzájutni az otthonfelújítási támogatáson keresztül, mivel a mérleg egyik oldalán csak 1 millió ft van.

Tehát a teljes összeghez csak akkor lehet hozzájutni, ha mindkét oldalon, az anyagköltség és a munkadíj esetében is eléred a másfél millió ft-ot.

Mely termékeinkre vehető igénybe a lakásfelújítási támogatás?

A 2021-ben indult otthontámogatást sokféle felújításra igénybe lehet venni. Az ablakcsere program kifejezetten népszerű, hiszen, ahogy már írtuk, nem csak esztétikai, hanem energetikai szempontból is komoly haszna van a jól záró, többkamrás ablakoknak valamint teraszajtóknak. A mi szolgáltatásaink között magas minőségű műanyag és alumínium ablakok beépítése szerepel. Ne feledkezz meg az ablakpárkányokról sem, hiszen szintén érinti őket a támogatás, a legújabb design szerint készült stílusos párkányok pedig méltó kiegészítői lehetnek az új beépített ablakoknak.

A pályázat által nyújtott támogatás érvényes beltéri ajtókra is, kínálatunkban ezek is megtalálhatóak. A különböző típusú árnyékolók is érintettek, például a belül elhelyezett, vagy akár az ablak külső oldalán található zsaluziákra. A Predex kifejezetten sok energiát fektet abba, hogy a szakmai újdonságok, a legmodernebb technológiák elérhetőek legyenek nálunk. Így például a RetroLux zsaluzia is rendelhető nálunk, amely egyedi tervezésének köszönhetően a napfény anélkül juttatja be a helyiségbe, hogy az elvakítaná a bentlévőket.

A zsaluziák, a különleges textil árnyékolók, rovarhálók akár okos vezérlésű kialakítással is kérhetőek, ezáltal sokat növelnek a lakás értékén, de a mindennapi komforton is.

Otthonfelújítási támogatás

Fontos részletek

Legyenek részletezve a számlák. Ahogy az előző bekezdésben részleteztük, bizony az anyagköltséget és a munkadíjat árgus szemekkel figyelik ennél a pályázatnál, hiszen ezek arányán nagy hangsúly van. Ezért alapvető elvárás, hogy az igazolásként benyújtott számlákon külön tételként jelenjen meg az anyagköltség, és a munkadíj is.

A vállalkozási szerződésben esetleg a vállalkozó által készített költségvetésben nagyon részletesen meg kell jelennie a megvalósított felújítás részleteinek. A legfontosabb az ellenőrizhetőség. A felhasznált anyagok részletes ismertetésére nagy szükség van, nehogy ezen múljon a támogatás megszerzése.

A határidők betartása is kulcsfontosságú. A támogatás iránti kérelmet a számlák kifizetését követő 60 napon belül kell bemutatni, ezzel pedig nem szabad túlcsúszni a 2022.december 31-i végdátumon.

Az igénylés pillanata előtt legalább egy évig az adott ingatlanba kell, hogy be legyen jelentve az állandó lakcímünk. Frissen átjelentkezve nem leszel jogosult a támogatásra.

A vállalkozó személye is számít, ugyanis az általa kiállított számlát csak abban az esetben lehet elfogadni, ha a felújítást végző vállalkozó nem rokona az igénylőnek. Sem házastársa, élettársa nem lehet, de a felújítást végző vállalkozás alkalmazottja sem lehet az, aki igényli a támogatást, és akinél a felújítási munkálatokat végezték.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésed a támogatás, esetleg régóta gondolkodtál az igénybevételén, és úgy tűnik, hogy jogosult vagy, akkor bátran keress minket! A redőnyök és más árnyékolók kiépítése mellett ablakcserével  is foglalkozunk, és mindenben rendelkezésedre állunk, a támogatás részleteit pedig pontosan ismerjük!

Legutóbbi Predex cikkek

Néhány Predex Referencia

Tetőterasz – Budapest XIV.

Tetőterasz – Budapest XIV.

Referenciáink: NapellenzőkTetőterasz – Budapest XIV. Egy tetőterasz tökéletes kiegészítője a Markilux 970-es napellenző. Felső kategóriás napellenző, melynek egyedi megjelenését 3 stílusvilág biztosítja. Rendelhető kézi hajtással vagy motoros működtetéssel. Ez a...

Penthouse – Budapest XIV.

Penthouse – Budapest XIV.

Referenciáink: TeraszárnyékolókPenthouse – Budapest XIV. Penthouse lakás tetőteraszára építettünk be egy Renson Camargue terasz árnyékolót. 2,5x3 méter árnyékolás alatt élvezheti tulajdonosa Budapest csodálatos panorámáját. Oldalt Fixscreen árnyékolóval egészítettük...

Családi ház – Budapest IV.

Családi ház – Budapest IV.

Referenciáink: teraszárnyékolókCsaládi ház - Budapest IV. Élvezze a madárcsicsergős, napos reggeleket családjával a ház teraszán. Ha pedig árnyékra lesz szüksége a Renson Camargue teraszárnyékoló segítségével bármikor árnyékot varázsolhat a teraszára. Dolgozzon...

Tetőterasz – Budapest II.

Tetőterasz – Budapest II.

Referenciáink: teraszárnyékolók Tetőterasz - Budapest II. Egy csodálatos lakás tetőteraszát árénykoltuk a Renson Camargue teraszárnyékolóval. Kivitelezés időpontja: 2020 március Helyszín: Budapest II. kerület Kategória: Teraszárnyékolók Árajánlatkérés Kérjen...

Tetőterasz – Budapest II.

Tetőterasz – Budapest II.

Referenciáink: Teraszárnyékolók Családi ház - Budapest Budapesten egy második kerületi lakás tetőteraszán Renson Camargue három mezős szerkezettel építettünk terasz árnyékolót. A terasz árnyékoló prémium hősugárzóval biztosít jó időt az árnyékoló alatt a hideg...

Családi ház – Budapest XIV.

Családi ház – Budapest XIV.

Referenciáink: NyílászárókCsaládi ház - Budapest A szokás szerinti kiváló minőségben 2020-ban egy családi ház nyílászáróit és árnyékolását készítettük el. Prémium minőségű Hevestherm Deluxe-A85 műanyag ablakot építettünk be antracit színben. A letisztult formák, és a...