+3613651056 info@predex.hu

Karácsonyi dekoráció a teraszra: 8 jól működő tipp

Karácsonyi dekoráció ötleteink nagyon jól mutatnak majd a teraszon. Legyen az teljesen beépített télikert, erkély, vagy pergola, mindenre van egy jó tippünk. Modern egyszerűség, vagy karácsonyi fényáradat? Kattints, olvass, és rendezd be te a környék legmenőbb karácsonyi teraszát.

1. A beépített terasz: sok textil és karácsonyi hangulat

Napjainkban egyre divatosabb beépíteni a terasz. A télikertszerű megoldások sokoldalúak, esztétikusak és nagyon komfortosak. Például ha télikert árnyékolóval építik be őket, akkor nyáron teljes értékű teraszként használhatóak. Ezeket a főként üveggel beépített teraszokat nagyon egyszerű szépen berendezni és kidekorálni, még télen is. Ennek az az oka, hogy az őszi-téli zárt használat során szinte teljes értékű szobaként funkcionál.

Így persze nincsenek akadályok a dekoráció során sem. Puha szőrme hatású szőnyeg, norvég mintás díszpárnák, hangulatos mécsesek, lámpások. Esetleg mindez egy diszkrét fényfűzérrel kiegészítve. De akár több, kisebb-nagyobb gyertyás lámpással körbe lehet pakolni a terasz bútorait. Mikor minden fényárban úszik, gyönyörű lesz, mégis természetes hatású.

2. Rusztikus dekoráció a természet jegyében

Manapság nagyon divatos a természetközeli, natúr és rusztikus dekoráció. Legyen szó kültérről, beltérről, sőt, sokan az egész lakást vidéki-rusztikus stílusban rendezik be. Amennyiben ilyen hangulatú teraszt szeretnél, légy kreatív! Szedd elő a régi szánkót, de bármilyen otthoni, házkörüli eszközt felhasználhatsz. Régi falétra, lecsiszolva és újrafestve, fényfűzérrel körbefonva. A szánkó virágtartó is lehet, de akár karácsonyi hangulatú díszpárnákkal ideiglenes padocskaként szolgálhat, fokozva az összhatás karácsonyi jellegét.

Régi hintaszék? Nagyszerű ötlet, hiszen a meleg, téli szobára emlékeztet. Ha kopott, csiszold le natúrra, helyezz el rajta párnákat, téli takarót. Nagyon jól mutatnak még a kis tuják, ha éppen van belőlük a teraszon, használd ki. Egyszerű, natúr karácsonyfadíszekkel dobd fel őket, esetleg fényfüzérrel, de óvatosan, ne legyen zsúfolt az összhatás.

3. Fénypompa a maximalistáknak

Vannak, akik a fagyott havon és jégcsapokon megcsillanó, hideg fehér fényre emlékeztető, fehér karácsonyi fényáradattal tudják csak elképzelni az ünnepeket. Ha ez rád is igaz, ne fogd vissza magad! Fényfüggönyök, csillagok, és egyéb, kreatív fényfüzérek sokaságával díszítsd a teraszod. Tipp erre az esetre, hogy a fények tényleg legyenek egyszínűek, esetleg a hideg és a meleg fehéret kombináld. De ha tényleg sok fényt akarsz, akkor csak úgy lesz igazán hangulatos és elegáns a teraszod, ha nem válogatsz össze mindenféle színes, villogó égősort.

Ha az egész teraszt fényárban úsztatod, akkor a többi dekorációról érdemes lemondanod. Esetleg nagyon visszafogott, natúr díszeket, kiegészítőket tegyél ki.

Ha kizárólag a színes égősorok szerelmese vagy, esetleg a fehér ragyogással szemben a vidám fényekkel szeretnéd feldobni a teraszt, akkor próbáld őket szellősen elhelyezni, például a tujára, erkélykorlátra tekerve, esetleg girlandokkal kiegészítve. Nem érdemes más dísszel kombinálni a színes égőket, hiszen zsúfolt környezetben nem igazán tudnak majd érvényesülni.

Téli terasz
Karácsonyi dekoráció a teraszra: 8 jól működő tipp

4. Téli hangulatú pergolás teraszok kialakítása

Az elegáns, sokszor minden oldalról nyitott, légies, pavilonok a legtöbb esetben már pergolás tetőszerkezettel készülnek. A pergola lényege, hogy forgatható lamellákkal állíthatjuk be, hogy milyen szögben árnyékoljon. Esetleg teljesen zárt tetőt alkosson. Sokszor az ilyen kialakítású pavilonok egyik fala is pergolából készül, lamellás megoldással. Termékeink között többféle pergola található, ezért nem véletlen, hogy őket is megemlítjük. Ezek a konstrukciók nagyszerűen dekorálhatóak, kevés díszítéssel látványos eredményt lehet elérni.

A pergolás, félig-meddig zárt hatású teraszok nagy előnye, hogy télen-nyáron nagyon jól lehet játszani a hangulattal és a stílussal. Főleg azért, mert szigetszerű látványuk fokozza az összhatást. A pergolák esetében kifejezetten ötletes lehet fényfüzéreket fűzni a lamellák közé, vagy közvetlenül a lamellák alatt kifeszíteni őket. A villanykörte formájú fényfüzér akár karácsonyi dekorációként is jól mutathat. Az ilyen füzér kellemes, mégis modern megjelenésével kifejezetten telitalálat lehet. A pergolás megoldás szemben a zárt terasszal, természetközelibb érzést kelt, egy kellemes kis szigetként jelenik meg. Ezért minél több fényt, füzért és mécsest, kerti lámpást használsz, annál hangulatosabb lesz. Karácsony környékén itt is a hóra asszociáló hideg fények lehetnek a leghatásosabbak.

5. Pergola és fényfüggöny: a téli tündérmese

Ha azt gondoltad, hogy nem lehet fokozni a pergolás terasz témát, akkor tévedtél! A kültéri fényfüggönyök szinte ide vannak kitalálva! Hiszen a pergolás tetővel épített teraszok, pavilonok jellemzője, hogy legalább egy nyitott fallal rendelkeznek, ha nem néggyel. Kár lenne nem kihasználni a kínálkozó lehetőséget, és látványos fényfüggönyöket lógatni a pergolatető oldaláról. Ettől úgy fog kinézni a terasz, mint egy csodálatos kis fényben úszó sziget. Még a téli hidegben is oda kívánkozik majd mindenki. Szerencsére ennek sem lesz akadálya, ha valamilyen infrás teraszfűtő megoldással télre is használhatóvá teszed a teraszod.

6. Klasszikus karácsonyi dekoráció: koszorú

A téli teraszdekoráció egyik legszebb eleme a karácsonyi koszorú. A legfrissebb trendek kifejezetten javasolják, hogy minél szebb, minél több és minél nagyobb koszorúval dekoráljuk ki az ajtót, a teraszt, vagy a kaput. A karácsonyi koszorú színe bármilyen lehet, hiszen egyaránt divat a klasszikus piros, arany, vagy a kettő kombinációja, vagy épp az egyszínű ezüst, vagy ezüst-fehér, valamint a színes koszorú is. Idén a több pasztell szín kombinálása nagyon divatosnak számít, ezért ha megy a terasz és a ház színvilágához, stílusához, akkor nyugodtan válogass össze 2-3 pasztellszínből gömböket, szalagokat a koszorúkra.

7. A kevesebb néha több: találd meg az arányokat

A megfelelő összhatáshoz átgondolt tervezésre van szükség. Először például következetesen tervezd meg a stílust és a színeket. Ez nem csak a terasz dekorációra igaz, hanem az egész ház karácsonyi díszeire. Ha rusztikus stílusú a terasz, kert, akkor ilyen hangulatú díszítés illik hozzá. A modern stílus mellett jól mutatnak a fényfüzérek, de ne legyenek sokszínűek. A karácsonyi dekoráció akkor igazán szép, ha minden egyensúlyban van.

Színekből is maximum kettőt, hármat válassz. Találd meg az összhangot, hagyj minden kiválasztott dekorelemet érvényesülni, azzal, hogy nem zsúfolod túl a díszítést.

8. Girlandok

A girland örök klasszikus. Erkélyre, teraszra, kültérre, beltérre. Ez a fajta dekoráció akkor fog illeni az otthonodhoz, ha a klasszikus karácsonyi dekorációt választottad, és ezzel harmonizál az összes többi dekorelem. A girland is akkor mutat a legjobban persze, ha nagyon kevés más dísz jelenik meg mellette, hiszen eléggé karakteres dekorelem. A girlandon lévő díszek, szalagok mellett egyszínű, piros, esetleg ezüst vagy arany, azaz hideg illetve meleg fehér fény mutathat még jól. Ha semmilyen más dekoráció nincs a girlandon, akkor jöhetnek a színes fények. Ha a girlandot jól szeretnéd használni, akkor ölelje körbe az egész terasz mennyezeti részét, a tető alatti szakaszt. Egy-két oszlopra is tekerhetsz girlandot, de akkor ne ritkásan, hanem szépen, tömötten helyezkedjen el rajta.

Legutóbbi Predex cikkek

Néhány Predex Referencia

Tetőterasz – Budapest XIV.

Tetőterasz – Budapest XIV.

Referenciáink: NapellenzőkTetőterasz – Budapest XIV. Egy tetőterasz tökéletes kiegészítője a Markilux 970-es napellenző. Felső kategóriás napellenző, melynek egyedi megjelenését 3 stílusvilág biztosítja. Rendelhető kézi hajtással vagy motoros működtetéssel. Ez a...

Penthouse – Budapest XIV.

Penthouse – Budapest XIV.

Referenciáink: TeraszárnyékolókPenthouse – Budapest XIV. Penthouse lakás tetőteraszára építettünk be egy Renson Camargue terasz árnyékolót. 2,5x3 méter árnyékolás alatt élvezheti tulajdonosa Budapest csodálatos panorámáját. Oldalt Fixscreen árnyékolóval egészítettük...

Családi ház – Budapest IV.

Családi ház – Budapest IV.

Referenciáink: teraszárnyékolókCsaládi ház - Budapest IV. Élvezze a madárcsicsergős, napos reggeleket családjával a ház teraszán. Ha pedig árnyékra lesz szüksége a Renson Camargue teraszárnyékoló segítségével bármikor árnyékot varázsolhat a teraszára. Dolgozzon...

Tetőterasz – Budapest II.

Tetőterasz – Budapest II.

Referenciáink: teraszárnyékolók Tetőterasz - Budapest II. Egy csodálatos lakás tetőteraszát árénykoltuk a Renson Camargue teraszárnyékolóval. Kivitelezés időpontja: 2020 március Helyszín: Budapest II. kerület Kategória: Teraszárnyékolók Árajánlatkérés Kérjen...

Tetőterasz – Budapest II.

Tetőterasz – Budapest II.

Referenciáink: Teraszárnyékolók Családi ház - Budapest Budapesten egy második kerületi lakás tetőteraszán Renson Camargue három mezős szerkezettel építettünk terasz árnyékolót. A terasz árnyékoló prémium hősugárzóval biztosít jó időt az árnyékoló alatt a hideg...

Családi ház – Budapest XIV.

Családi ház – Budapest XIV.

Referenciáink: NyílászárókCsaládi ház - Budapest A szokás szerinti kiváló minőségben 2020-ban egy családi ház nyílászáróit és árnyékolását készítettük el. Prémium minőségű Hevestherm Deluxe-A85 műanyag ablakot építettünk be antracit színben. A letisztult formák, és a...