+3613651056 info@predex.hu

Teraszárnyékoló körkép: Markilux és Renson árnyékolók

Sokak örömére, vagy épp bosszúságára 2022 nyarán is tombol a kánikula. aZ A forróság és az égető napsugarak elől érdemes árnyékba húzódni a legmelegebb órákban, továbbá a házat és a teraszt is védeni kell a felmelegedéstől. 

Összefoglaljuk most Neked a legjobb árnyékolási lehetőségeket, hogy a Te otthonod is fel tudja venni a harcot a hőséggel!

Renson Camargue pergola

Ezért védd magad a melegtől és a napfénytől

A kellemes meleg és a simogató napfény nagyon jóleső érzéssel tud eltölteni mindenkit, de mint mindenhol, itt is fontos ismerni a mértéket és a veszélyeket.

A napfény káros hatásai

A napfény emberi szem számára láthatatlan sugarainak egyik fajtája a jól ismert UV sugárzás. Az UV sugárzásnak három tartományát (UV-A, UVB, UV-C) különböztetjük meg.

Az UV-A sugárzás a bőr gyors, de rövid ideig tartó barnulását idézi elő. D-vitamin képző hatása gyenge, ráadásul károsítja a rostokat, a fehérjéket, és csökken a kollagén mennyisége és termelődése – ezáltal a bőr öregedéséhez vezet.

Az UV-B sugárzás csak a bőr legfelső rétegét, a hámot éri el, itt károsítja a sejteket, így okoz leégést. Ugyanakkor megvastagítja a szaruréteget, és pigmentsejteket védő melamint képez (ez okoz tartós barnulást), valamint D-vitamin képződését is elősegíti. Ám az UV-B sugárzás károsan hat a DNS-re, és ez sajnos bőrrákot is okozhat.

Az UV-C sugárzásnak a legerősebb a daganatkeltő hatása. Szerencsére az ózonpajzs az UV-C sugarak hullámait többnyire megszűri (az ózonlyukaknál viszont éppen ez a szűrő funkció szűnik meg).

Összességében azt lehet elmondani, hogy a napfény alapvető feltétele az életnek, de a bőrt túl nagy mennyiségben érő napsugarak károsak lehetnek, ráadásul az évek során ezek a hatások összeadódnak. A szabálytalan pigmentáció, a hajszálerek megjelenése, az ajkak kifakulása, a napfénynek különösen kitett területeken jelentkező ráncképződés mind annak a jele, hogy bőrünket károsították a napsugarak.

Renson Camargue pergola

A kánikula veszélyei

A nyári hőség nagyon meg tudja terhelni a szervezetet. A természetes reakcióként jelentkező izzadással a test sok folyadékot és sót veszít. Ez a vérnyomás csökkenéséhez vezet, valamint fáradékonyságot idéz elő. 

Ha testünket nem tudjuk lehűteni, szélsőséges esetben hőgutát is kaphatunk: a bőr kipirul és forró lesz, a pulzusszám megemelkedik, ami tudatzavart és görcsöket okozhat. Ez életveszélyes állapot, ilyenkor azonnali orvosi kezelésre van szükség!

Különösen veszélyeztetettnek számítanak forróságban a csecsemők és kisgyermekek (mert szervezetük hőszabályozó mechaninizmusai még fejletlenek), illetve az idősek.

Fontos tehát, hogy odafigyeljünk arra, hogyan alakítjuk ki azokat az élettereket, ahol sok időt töltünk meleg, napfényes napokon, hogy elkerüljük a veszélyeket!

Az ablak árnyékolása

A belső terek elsötétítésének egyik legegyszerűbb módja az ablakon elhelyezett árnyékoló. Ha az ablakot kívülről fedjük, azzal megakadályozzuk az üveg felmelegedését, viszont kitesszük az árnyékolót többek között az erős szélfújásnak. Ha a házon belülre helyezünk árnyékolót, akkor nem éri közvetlenül a szél, ám az ablaküveg felveszi a nap hőjét.

Ilyen szempontokat figyelembe kell venni a választásnál, ehhez nyújtunk most egy kis segítséget!

Külső ablak árnyékolók

Az egyik legkézenfekvőbb módszer textilárnyékolót használni. Átriumos épületeknél, emeleteken átívelő nagy ablakoknál, üvegházaknál, vagy modern, beépített teraszok üvegfelületeinél az összefüggő ablakokat praktikus külső ablak árnyékolóval elfedni.

Nagy előnye a külső ablak árnyékolóknak, hogy még azelőtt felfogják a napsugarakat, mielőtt azok felmelegíthetnék az ablak üvegét.

A Fixscreen textilárnyékoló ráadásul nem csak a napsugarakkal szemben ellenálló. A szerkezet szélállósága is elképesztő: 120 km/h-s szélben is a helyén maradt a tesztek során! Bővebben ide kattintva olvashatsz róla!

Ha úgy érzed, házad, irodád, lakásod, erkélyed vagy teraszod stílusához más ablaknapellenző illik, nézd meg a Markilux külső ablak árnyékolókat is, amelyek gyakorlatilag mindenféle kivitelezésben elérhetőek, legyen szó szögletes vagy kerek tokról, vagy akár motoros működtetésről.

Belső ablak árnyékoló: a sávroló

Abban az esetben, ha az ablak- vagy üvegfelület kisebb mérete miatt, esetleg a házba beáramló fény mennyiségének precíz szabályozása céljából inkább belső ablak árnyékolóra van szükséged, akkor a sávroló lesz a nyerő. A sávrolók egyediségét az adja, hogy a rajtuk lévő sötétítő, illetve fényáteresztő csíkoknak köszönhetően úgy szabályozható a rolók állása, hogy mindig annyi fény jusson a belső terekbe, amennyire éppen vágysz. 

Renson Camargue pergola

Külterek árnyékolása

Ha a teraszt, esetleg a medence környékét szeretnéd árnyékolni, akkor olyan napellenzőre van szükség, amely kellően széles, hogy egy nagyobb tér árnyékolása is megoldható legyen vele.

Renson pergolák

Vannak olyan külterek, ahol nem lehetséges az árnyékolás megoldása napellenzővel. Akár azért, mert a terület, amit árnyékolnál, messzebb van a házfaltól, ezért ahhoz nem rögzíthető az árnyékoló, akár azért, mert stílusodnak  maximálisan megfelelő, szemet is gyönyörködtető kivitelezést keresel. 

Ahogyan arról ide kattintva részletesebben olvashatsz, a Renson pergola termékcsalád különféle módokon járul hozzá ahhoz, hogy otthonod nívóját új szintre emeld.

Renson Camargue pergola

A Renson Camargue pergola letisztultsága nem jelenti azt, hogy hiányt szenved lélegzetelállító extrákból: a tetejét képező többfunkciós alumínium lamellákat távirányító segítségével állíthatod be ideális szögbe, attól függően, hogy az esőtől akarod védeni a teraszt, élvezni szeretnéd a hűsítő fuvallatot, vagy szeretnél árnyékba húzódni a napsugarak elől. 

Renson Algarve pergola

Ha stílusodhoz inkább egy karcsú tartószerkezet passzol, akkor Renson Algarve pergolát válassz! Nagyon jól mutat rajta egy kültéri függöny, de akár szél-, napfény- és esőérzékelővel is felturbózhatod, ami leveszi a válladról a folyamatos állítgatás terhét az automatizmusaival.

Renson Algarve Canvas

Bosszantó tud lenni, mikor a nap úgy felmelegíti az autót, hogy szinte szaunaként funkcionál a beülés utáni első percekben. Egy minden építészeti stílushoz illeszkedő Renson Algarve Canvas pergola akár ettől a kellemetlenségtől is megkímélhet, hiszen remekül funkcionál autóbeálló fedőként is.

Renson Lapure pergola

Ha a teraszon ülve szereted csodálni a gyönyörű kertet, vagy a messzi tájat, akkor olyan pergolát válassz, amelyik alatt panoráma kilátás tárul a szemed elé. 

Ha Renson Lapure pergola véd a napfénytől, akkor ezt gond nélkül megteheted!

Markilux 6000 napellenző
Markilux 6000 napellenző

Markilux napellenzők

A magas minőséget képviselő Markilux napellenzők változatos és kreatív ötletek megvalósítását teszik lehetővé. 

Markilux 6000

Ez az egyedi megjelenésű árnyékoló elegáns formatervezése és kiemelkedő stabilitása miatt olyan népszerű. A Markilux 6000 napellenző egyik nagy előnye, hogy saját fejlesztésű, bionikus karral történik a mozgatása, amely így az átlagnál gyorsabb és halkabb. A frontprofilban pedig rejtett esőelvezető járat található. Tehát egy okosan megtervezett, a legapróbb részletekig profi és minőségi napellenzőről van szó, amely a visszafogott eleganciát és a modern designt képviseli. Három különböző stílusvilág és rengeteg szín közül választhat az érdeklődő, így ez a letisztult modernizmus akár egy klasszikusabb megjelenésű exteriőrbe is tökéletesen illeszkedik. 

Modern Markilux napellenzők

Szintén könyökkaros napellenző, ennek köszönhetően a nap állásának függvényében állítható az eszköz a Markilux MX1 compact. Stílusos tokja modern formavilágú, figyelemfelkeltő, egyedi, mégsem feltűnő. Kecsesebb, vékonyabb kivitel az ovális tokkal készülő acélláncos karral működő, 4 méterig kinyúló Markilux 5010 napellenző, mely épp ennek a visszafogott megjelenésnek és vékony toknak köszönhetően bármilyen stílusú épület homlokzatán jól tud mutatni. 

A Markilux napellenzők nagy előnye, hogy nap- és szélérzékelővel vannak ellátva, ezért napsütésben automatikusan kihúzódik az árnyékoló, nagy szélre reagálva pedig behúzódik. Ezek az árnyékol elegánsan megoldott beépített led világítással rendelkeznek. Connexoon rendszerrel pedig a motoros, távvezérlésű változatot még extrábbá tehetjük: fényekkel, hangulatokkal, elmentett beállításokkal játszhatunk. Így jobban esik az a pohár bor a nyári naplementében, vagy jobban pörög majd a hangulat egy vidám grillezés alkalmával. 

Nézz szét kínálatunkban, itt mindent megtalálsz ahhoz, hogy otthonod kellemes maradjon a nyári forróságban is!

Néhány Predex Referencia

Tetőterasz – Budapest XIV.

Tetőterasz – Budapest XIV.

Referenciáink: NapellenzőkTetőterasz – Budapest XIV. Egy tetőterasz tökéletes kiegészítője a Markilux 970-es napellenző. Felső kategóriás napellenző, melynek egyedi megjelenését 3 stílusvilág biztosítja. Rendelhető kézi hajtással vagy motoros működtetéssel. Ez a...

Penthouse – Budapest XIV.

Penthouse – Budapest XIV.

Referenciáink: TeraszárnyékolókPenthouse – Budapest XIV. Penthouse lakás tetőteraszára építettünk be egy Renson Camargue terasz árnyékolót. 2,5x3 méter árnyékolás alatt élvezheti tulajdonosa Budapest csodálatos panorámáját. Oldalt Fixscreen árnyékolóval egészítettük...

Családi ház – Budapest IV.

Családi ház – Budapest IV.

Referenciáink: teraszárnyékolókCsaládi ház - Budapest IV. Élvezze a madárcsicsergős, napos reggeleket családjával a ház teraszán. Ha pedig árnyékra lesz szüksége a Renson Camargue teraszárnyékoló segítségével bármikor árnyékot varázsolhat a teraszára. Dolgozzon...

Tetőterasz – Budapest II.

Tetőterasz – Budapest II.

Referenciáink: teraszárnyékolók Tetőterasz - Budapest II. Egy csodálatos lakás tetőteraszát árénykoltuk a Renson Camargue teraszárnyékolóval. Kivitelezés időpontja: 2020 március Helyszín: Budapest II. kerület Kategória: Teraszárnyékolók Árajánlatkérés Kérjen...

Tetőterasz – Budapest II.

Tetőterasz – Budapest II.

Referenciáink: Teraszárnyékolók Családi ház - Budapest Budapesten egy második kerületi lakás tetőteraszán Renson Camargue három mezős szerkezettel építettünk terasz árnyékolót. A terasz árnyékoló prémium hősugárzóval biztosít jó időt az árnyékoló alatt a hideg...

Családi ház – Budapest XIV.

Családi ház – Budapest XIV.

Referenciáink: NyílászárókCsaládi ház - Budapest A szokás szerinti kiváló minőségben 2020-ban egy családi ház nyílászáróit és árnyékolását készítettük el. Prémium minőségű Hevestherm Deluxe-A85 műanyag ablakot építettünk be antracit színben. A letisztult formák, és a...